Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Witchy Workshop op 26 juni 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Na het succes van Witches Be Like bij Adem Inn, organiseert Urban Witches Rotterdam de Witchy Workshop. Heb je weleens gehoord van stadshekserij? En zo ja, hoe bedrijf je hekserij in een metropool als Rotterdam? Is hekserij wel mee gegaan met zijn tijd? Amanda van Urban Witches Rotterdam vertelt je alles over de laatste trends in stadshekserij en leert je het direct toe te passen onder de volle maan van de kortste nacht.


Amerikaanse heksen bemoeiden zich in 2017 op magische wijze met de politiek door een Anti-Trump ritueel (#HexOnTrump) te doen. Zangeres Lana Del Ray deed haar coming-out als heks. Beyonce’s album Lemonade zat vol verwijzingen naar voorouder-magie en tijdens de Grammy Awards kwam ze ten tonele als een personificatie van de Yoruba godin Oshun.

Hekserij is hot.

Deze opleving van hekserij zet door naar Nederland. Zijn deze ‘coming-outs’ slechts in de mode bij beroemdheden of is er meer aan de hand? Hekserij is onderhevig aan verandering. Maar hoe ziet die verandering eruit en past deze natuurreligieuze overtuiging in de grote stad? Welke maatschappelijke trends zijn hiervan op invloed en hoe praktiseer je stadshekserij?

Wat gaan we doen?

De workshop bestaat uit een inleiding over stadshekserij en haar praktijken. Je leert wat je kunt doen als stadsheks en hoe je de elementen gebruikt in je rituelen en magie. Er is ruimte voor dialoog en uitwisseling van ervaringen en ideeën. Tijdens de workshop doen we een ritueel en een meditatie waarbij we gebruik maken van maanmagie.

Wanneer? dinsdag 26 juni 2018

Hoe laat? 19.00 – 22.00

Waar? Adem Inn, Hoogstraat 27a, 3011PD Rotterdam

Kosten: uitverkocht

Er is maximaal plaats voor 13 deelnemers. Tickets zijn te koop tot 19 juni.

Nodig je Facebookvrienden uit via: https://www.facebook.com/events/1618692031583144/

Verder lezen..

De magische heksensteen, amulet voor bescherming en geluk

De heksensteen is een van de meest bekende amuletten in hekserij. De heksensteen, een steen met een natuurlijk gat erin, wordt al eeuwen gebruikt als gelukssteen en bescherming door, voor en tegen heksen. Gelukssteen Altijd als ik op het strand of langs een rivier loop houd ik goed mijn ogen

Read More »

Brujas in Baskenland, over hekserij in Spanje

Of ik niet nog even moest googlen naar hekserij in Spanje, werd er gevraagd voor vertrek. Ik had gehoord over brujas en brujeria, maar was vanwege de vakantiestress glad vergeten om wat veldwerk te verrichten. Hekserij in Spanje Afgelopen mei was ik in Langenberg, Duitsland geweest, In Langenberg had de laatste heksenvervolging

Read More »

Offers aan de Maasgod

Nu het einde van een cyclus is gekomen, maak ik mij klaar voor een nieuw begin. Maar niet zonder de Maasgod te danken en mijn Nieuwe Maan Intenties te zetten voor de tweede helft van 2018. Wat is er veel gebeurd de afgelopen 6 manen, zeg! Met 130 brujas zette

Read More »