Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Witchy Workshop op 26 juni 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Na het succes van Witches Be Like bij Adem Inn, organiseert Urban Witches Rotterdam de Witchy Workshop. Heb je weleens gehoord van stadshekserij? En zo ja, hoe bedrijf je hekserij in een metropool als Rotterdam? Is hekserij wel mee gegaan met zijn tijd? Amanda van Urban Witches Rotterdam vertelt je alles over de laatste trends in stadshekserij en leert je het direct toe te passen onder de volle maan van de kortste nacht.


Amerikaanse heksen bemoeiden zich in 2017 op magische wijze met de politiek door een Anti-Trump ritueel (#HexOnTrump) te doen. Zangeres Lana Del Ray deed haar coming-out als heks. Beyonce’s album Lemonade zat vol verwijzingen naar voorouder-magie en tijdens de Grammy Awards kwam ze ten tonele als een personificatie van de Yoruba godin Oshun.

Hekserij is hot.

Deze opleving van hekserij zet door naar Nederland. Zijn deze ‘coming-outs’ slechts in de mode bij beroemdheden of is er meer aan de hand? Hekserij is onderhevig aan verandering. Maar hoe ziet die verandering eruit en past deze natuurreligieuze overtuiging in de grote stad? Welke maatschappelijke trends zijn hiervan op invloed en hoe praktiseer je stadshekserij?

Wat gaan we doen?

De workshop bestaat uit een inleiding over stadshekserij en haar praktijken. Je leert wat je kunt doen als stadsheks en hoe je de elementen gebruikt in je rituelen en magie. Er is ruimte voor dialoog en uitwisseling van ervaringen en ideeën. Tijdens de workshop doen we een ritueel en een meditatie waarbij we gebruik maken van maanmagie.

Wanneer? dinsdag 26 juni 2018

Hoe laat? 19.00 – 22.00

Waar? Adem Inn, Hoogstraat 27a, 3011PD Rotterdam

Kosten: uitverkocht

Er is maximaal plaats voor 13 deelnemers. Tickets zijn te koop tot 19 juni.

Nodig je Facebookvrienden uit via: https://www.facebook.com/events/1618692031583144/

Verder lezen..

Wat is Samhain en hoe vier je het?

Samhain is er bijna! Mijn straat is behangen met skeletten en pompoenen. Die doen mij helemaal niets maar Samhain, dat is voor mij een extra belangrijk jaarfeest. Heksenkind Je snapt dat ik mijzelf een heel toffe heks vind omdat ik op 1 november ben geboren. De dag na Samhain, op

Read More »

Slutist Tarot Reading van 3 t/m 9 december 2018

Toen ik erachter kwam dat een Facebook Live veel leuker is dan ik dacht ben ik gestart om de Slutist Tarot Reading online te gaan doen. Deze week trok ik weer 3 kaarten. Kijk hieronder de video terug. Slutist Tarot Reading van 3 t/m 9 december 2018 In deze aflevering vertel

Read More »