Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Witches be like 3 op 14 maart 2019

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Witches be like is terug! Tijdens deze derde editie staan selfcare en zusterschap op de agenda. Veel heksen beschouwen hekserij niet alleen als een spirituele overtuiging of levenswijze maar zien ook de waarde ervan als het gaat om selfcare. Voor de lichamelijke gezondheid en het behalen van persoonlijke doelen werken heksen met bijvoorbeeld cyclische elementen zoals de maanstanden en met natuurlijke middelen zoals kruidendrankjes. De tarot wordt gebruikt als een therapeutische ingang naar het onderbewuste en veel heksen maken talismans die traditionele met ‘zelfgevonden’ symboliek combineren.

Ook het belang van zusterschap wordt steeds vaker benadrukt. Hierbij is niet alleen het emotionele en spirituele aspect belangrijk; het zusterschap vervult ook een belangrijke plek in de behoefte van platonische lichamelijke affectie. Het normaliseren van lichamelijk contact speelt een rol in de mentale gezondheid van veel heksen.

Amanda Wams (Urban Witches Rotterdam) en Joyce Pijnenburg (historicus van westerse mystiek en filosoof) nemen ons weer mee in praktische, filosofische, historische kaders en vragen.

Datum: donderdag 14 maart 2019
Tijd: 20.00 (doors: 19.30 uur)
Entree: € 7,50
Tickets: www.ademinn.nu/programma/witches-be-like

Verder lezen..

Slutist Tarot Reading van 7 – 13 oktober 2018

Slutist Tarot Reading van 8 – 14 oktober 2018

It’s almost the DARK MOON. Morgen om 05.47 is het donkere maan. Ze wordt heel vaak nieuwe maan genoemd. Maar juist op dat moment is de maan helemaal donker. De nieuwe maan kent juist een klein beetje licht. Vroeger werd de donkere maan nauwelijks benut omdat ze geen licht weerkaatste..

Read More »

Critical Magic, als je kritisch bent op spiritualiteit en hekserij

Het is een kleine stap van practical magic naar critical magic. Daarbij bedoel ik niet ‘kritische magie’, maar kritisch zijn op spiritualiteit, magie en hekserij. Want net als in iedere levensovertuiging zijn er blinde vlekken, dogma en spiritueel narcisme. Praktische hekserij Een van de dingen die mij zo aantrekt in

Read More »