Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Witches be like 3 op 14 maart 2019

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Witches be like is terug! Tijdens deze derde editie staan selfcare en zusterschap op de agenda. Veel heksen beschouwen hekserij niet alleen als een spirituele overtuiging of levenswijze maar zien ook de waarde ervan als het gaat om selfcare. Voor de lichamelijke gezondheid en het behalen van persoonlijke doelen werken heksen met bijvoorbeeld cyclische elementen zoals de maanstanden en met natuurlijke middelen zoals kruidendrankjes. De tarot wordt gebruikt als een therapeutische ingang naar het onderbewuste en veel heksen maken talismans die traditionele met ‘zelfgevonden’ symboliek combineren.

Ook het belang van zusterschap wordt steeds vaker benadrukt. Hierbij is niet alleen het emotionele en spirituele aspect belangrijk; het zusterschap vervult ook een belangrijke plek in de behoefte van platonische lichamelijke affectie. Het normaliseren van lichamelijk contact speelt een rol in de mentale gezondheid van veel heksen.

Amanda Wams (Urban Witches Rotterdam) en Joyce Pijnenburg (historicus van westerse mystiek en filosoof) nemen ons weer mee in praktische, filosofische, historische kaders en vragen.

Datum: donderdag 14 maart 2019
Tijd: 20.00 (doors: 19.30 uur)
Entree: € 7,50
Tickets: www.ademinn.nu/programma/witches-be-like

Verder lezen..

Wat is Samhain en hoe vier je het?

Samhain is er bijna! Mijn straat is behangen met skeletten en pompoenen. Die doen mij helemaal niets maar Samhain, dat is voor mij een extra belangrijk jaarfeest. Heksenkind Je snapt dat ik mijzelf een heel toffe heks vind omdat ik op 1 november ben geboren. De dag na Samhain, op

Read More »

Highs en lows 2018 van een stadsheks

Ik loop een beetje voor op de New Moon Intention Challenge maar iemand op Instagram inspireerde mij met haar lijstje van highs & lows 2018. Haar lijstje raakte mij omdat hij eerlijk was. Niet alleen maar positiviteit en hoogtepunten maar ook de diepe dalen en tegenvallers. Zelfinzicht Vorig jaar schreef

Read More »