Winter Solstice @ Proefpark de Punt op 21 december 2017

Op 21 december, de dag in het jaar dat de zon op haar laagste punt staat en de dag het kortst is, vieren we de Winterwende. In de natuurlijke omgeving van Proefpark de Punt verkennen we lokale mythologieën, het bovennatuurlijke en het lichaam als venster voor nieuwe denkpistes.

 
De avond wordt opgewarmd door Urban Witch Atropa (en glühwein). Atropa neemt het publiek mee in de liefdesaffaire van de Maasgod en de Rottenimf aan de hand van 17e eeuwse prenten, waaruit duidelijk wordt hoe typische Rotterdamse waarden zijn verankerd in lokale mythes.
 

Het hoogtepunt van de avond is een nieuwe performance van Eothen Stearn getiteld SHEE-LA-NA-GIG, een performatieve lezing waarin muziek, beeld en tekst samenkomen. Het werk is beïnvloed door Denise Diderot, Jean Genet, Vagina Loquens folklore en experimentele porno uit de jaren 70.

SHEE-LA-NA-GIG is een buikspreek act, waarbij wordt gespeculeerd wie voor wie het woord mag nemen. De performance behelst een kakofonie aan stemmen, verkennend hoe de ondergeschikte stem zichzelf hoorbaar maakt. SHEE-LA-NA-GIG scheert langs alomaanwezige taboes over genot, censuur en beschaving. Het werk wordt ontwikkeld in samenwerking met kunstenaar Kari Robertson en academicus Dr. Gillian Partington, hieruit volgt een werk voor radio die vroeg 2018 verschijnt – houd je oren gespitst!

Een nieuw essay van Phillipa Snow (schrijver en redacteur, Londen) onder de titel ´Witching ain´t easy´ wordt op deze avond uitgereikt aan het publiek.

Kledingadvies: Het event vindt buiten plaats en we verwachten kou, voor overdekking en heaters zijn gezorgd, maar we adviseren je warm aan te kleden!

De viering van de Winterwende vindt plaats in het kader van MAMA’s tentoonstelling HOST, een duotentoonstelling van Jaakko Pallasvuo & Anni Puolakka en Tarwuk, te zien in de showroom tot en met 11 februari, 2018.

Tickets zijn verkrijgbaar via: Winter Solstice

Prijs: €4,00 excl. verzendkosten. Klik hier om te bestellen.
Winter Solstice
 
Datum: 21 december, 19.30 – 22.00
Locatie: Proefpark de Punt, Puntstraat/Hudsonstraat, Rotterdam.

Verder lezen..

Hekserij
Atropa

Happy Steenbok Season!

Steenbok (Capricornus) 21 december tot 21 januari Planeten: Saturnus Element: Aarde Tegenpool: Kreeft 10e huis Geboortesteen: peridoot, agaat Hop, hop, hop! Daar gaat de steenbok.

Lees verder >>