Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Wat hekserij mij leerde over selfcare en depressie.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Soms heb je rukdagen, baaldagen, kutdagen. Van die dagen waar niks wil lukken, niets meezit en je geen idee hebt wat je met jezelf of je omgeving aan moet. Met deze dagen weet Lis ondertussen wel raad, ze vertelt je wat hekserij haar leerde over selfcare en hoe zij omgaat met depressieve periodes in haar leven.

Op baaldagen mag je extra lief zijn voor jezelf. Een warm bad, een reep chocola, je favoriete serie? Whatever rocks your boat. Ik ben helaas al te bekend met dit soort dagen. De depressie waar ik van jongs af aan mee zat heeft zich ontwikkelt tot een chronische depressie en een lijst aan diagnoses. Hierdoor blijf ik sneller in negativiteit hangen en eindigt het vaak in een neerwaartse spiraal. 

Een paar jaar geleden ben ik via mijn moeder in contact gekomen met een Rotterdamse heks. Van haar heb ik veel geleerd over tarot, vrouwelijke kracht, edelstenen en intuïtie. Sinds die tijd ben ik, ondanks de dagelijkse struggles, gaan bloeien en heb ik hekserij en witchy selfcare in mijn dagelijks leven geïntegreerd.

Hekserij heeft mij geleerd om lief te zijn voor mezelf, ook als ik mezelf niet lief vind. Het heeft mij geleerd mijn eigen kracht te ontdekken, terwijl ik dacht dat die niet aanwezig was. Hekserij heeft mij geleerd mijn eigen schoonheid in te zien, want elke vrouw is toch gewoon een godin?! Gedurende mijn pad heb ik verschillende ideeën opgedaan voor zelfzorg. Gewoon wat handigheidjes die mij helpen met beide voeten op de aarde te blijven. Graag deel ik mijn ervaringen en tips met je. Pas ze aan naar je eigen behoefte en maak vooral gebruik van je eigen wijsheid.

Mijn 7 tips voor witchy selfcare.

Leer te aarden

Aarden is voor mij heel belangrijk. Favoriete edelsteen in mijn hand, voeten op de grond. Een paar keer goed via de buik in- en uit ademen. Eventueel mijn ogen dicht. Een korte vorm van meditatie. Aarden kun je op elk gewenst moment doen en is bewezen effectief bij angst en stress. Probeer contact maken met de aarde door wortels te visualiseren die vanuit je voeten de aarde in groeien. Het kan helpen om een edelsteen of ander voorwerp in je handen te nemen, dit kun je gebruiken als een krachtvoorwerp.

Kies een krachtvoorwerp

Zelf ben ik dol op edelstenen, ik gebruik ze als krachtvoorwerp. Een krachtvoorwerp kan van alles zijn; een edelsteen, schelpje, een sleutelhanger, een bedeltje etc. Een krachtvoorwerp is een voorwerp dat je zelf kiest of maakt. Je laad het op met een intentie die je kracht en steun geeft op het moment dat je het nodig hebt. Voor je de deur uit gaat, kijk je even goed naar je edelstenencollectie. De steen die je op dat moment het meest aanspreekt, zonder dat je erover nadenkt, neem je mee in je zak of in je tas. Dat is je oplaad puntje voor de dag. Pro-tip: stop je steen in het vullingvakje van je bh.

Badderen tegen blokkades

Als ik niet lekker ga spring ik onder de douche of ga in bad. Voor je instapt visualiseer ik alles waar ik tegenaan loop. Mijn blokkades, nare gedachte, negatieve zelfspraak en vervelende ervaringen. Ik visualiseer dan hoe de negativiteit langzaam van mij af wast. Alle ellende spoelt met het water de doucheput in.

Nare dag? Go smudge yourself.

Wil je snel de dag van je afspoelen? Dan hoef je niet altijd te douchen. Ik maak er een ritueel van door mijzelf te beroken met salie, wierook of ander kruid. Let hierbij op dat ze niet bedreigd zijn zoals Palo Santo. Ook witte salie wordt veel wild geplukt en komt steeds minder in de natuur voor. Gewone salie werkt ook prima.

Make-up voor meer power

Ik ben dol op make-up. Ik experimenteer en vind de make-up van dragqueens GE-WEL-DIG! Misschien lijkt make-up niet zo witchy. Maar het is voor mij een manier om mijn vrouwelijke kracht te channelen. Een selflove tip: voor elk product dat je op doet geef je jezelf een compliment. Make-up transformeert en kan mijn slechte bui omtoveren tot iets compleet anders.

Tarot voor advies

Om richting te krijgen als ik het even allemaal niet meer weet gebruik ik de tarot. Ik trek heel simpel één kaart, met de vraag: “wat heb ik nodig op dit moment?” De tarot biedt inzicht, soms troost of duidelijkheid.

Witchy sisters

Hekserij heeft mij geleid naar Amanda, de Urban Witch en de Sisters of Slay. Ik heb mijn gelijken gevonden, waar ik dacht dat ik alleen was. Hier mag ik zijn wie ik ben. Hekserij heeft mij geleerd om de kleine dingen te waarderen. Het hebben van gelijkgestemden helpt en is heel fijn. Je kunt je aanmelden via de link hieronder!

Dit artikel werd geschreven door Lis. Meer Urban Witches ontmoeten? Meld je dan aan voor onze online coven.

Verder lezen..

Hekserij in Andalusië, Spanje – Museo Lara, Ronda (deel 1)

Even was ik bang dat er niks aan hekserij te vinden was in Andalusië. Ondanks dat de Spaanse Inquisitie hier kantoor hield, zijn er bar weinig heksenverhalen te vinden. Het meest daarvan gebeurde in Asturië, Spanje. Ik schreef hier eerder deze blogs over: – https://www.urbanwitchesrotterdam.nl/over-cider-de-camino-en-de-triskelion-van-asturie/ Toch stuitte ik op meerdere

Read More »

Als je denkt dat je een beetje loco wordt

Er zijn momenten in je leven wanneer je denkt, ik word gek. Of zoals een vriendin van mij zegt: Je bent een beetje Poco Loco. Maf. Vaag. Gestagneerd. Het grote NIETS zeg maar, er komt niets uit je handen. Je creativiteit is een ommetje gaan doen, terwijl je To Do Lijstje

Read More »

Amy Schumer doet niet aan spirituele bullshit

Bill Nye, bekend als The Science Guy, legt uit in “Inside Amy Schumer” hoe vrouwen in de twintig het Universum zien als een Kosmische Krachtpatser die hun raad en daad geeft bij al hun problemen. Of zoals hij zegt “ That makes no fucking sense. I mean, that’s just bullshit. Fuck.” No

Read More »