Volle Maan Ritueel voor de Bloedmaan + tarotspread

curators:

presenting from:

opening hours:

price:

Yes, vrijdag is het weer volle maan. Dit keer deel ik mijn volle maan ritueel met tarot met je. Wist je dat je de volle maan energie goed kan gebruiken om inzicht te krijgen in jezelf rondom de de thema’s offeren en bloeden? Ik geef je twee concrete oefeningen + een tarot spread. 

De bloedmaan

De volle maan in de periode van 10 november en 10 december wordt de Bloedmaan of de Offermaan genoemd. Hij dankt zijn wat lugubere naam aan het feit dat onze voorouders in deze periode veel dieren slachten en ook dieren offerden aan de goden. Op deze wijze uitten zij hun dankbaarheid voor alle overvloed die zij ontvingen van de natuur. Offeren heeft een negatieve vibe. Vaak hebben we helemaal geen zin om iets te offeren. Toch is offeren erg belangrijk in hekserij. Hekserij heeft voor mij alles te maken met balans; geven en nemen. De natuur geeft en de natuur neemt, net als jij. Welke offers heb je gebracht en waar ben je dankbaar voor?

Count your blessings

Je kunt de dagen rond de Bloedmaan gebruiken om in kaart te brengen waar je dankbaar voor bent. We gebruiken hiervoor een eenvoudige oefening. Je houdt de twee dagen vóór de volle maan, de dag van de volle maan en de twee dagen na de volle maan een klein dankbaarheidsdagboekje bij. Daarna bekijk je jouw lijstje en onderzoek je ze met verdiepende vragen.

Voordat je gaat slapen sta je stil bij de volgende vraag: waar ben ik vandaag dankbaar voor? Je schrijft alles op waar je blij en dankbaar voor bent, kleine en grote dingen. Schrijf iedere dag minimaal 5 dingen op. Enkele voorbeelden zijn; het zonnetje breekt door op een druilerige dag, een goed gesprek met een dierbare, je hebt de metro exact op tijd gehaald enz.

Als je jouw top 5 hebt gemaakt ga je een stapje verder de diepte in. Opnieuw stel je jezelf een aantal vragen en onderzoek je jouw eigen inzichten:

1: Waarom ben ik hier dankbaar voor?

2: Wie kan ik dankbaar zijn voor deze giften?

3: Welke aandeel heb ik zelf hieraan?

4: Wat geef ik terug als dank?

Deel jouw lijstje in de Wilde Weelde Coven.

Offers

Het thema van deze maan is offeren. Je brengt met deze oefening in zicht wat jij voor opofferingen hebt gebracht dit jaar en hoe je je hierbij voelt. Je reflecteert op je inzichten en bepaalt voor jezelf of je een andere koers wilt varen. De oefening kent 3 stappen.

Stap 1 : Onderzoek wat je hebt opgeofferd

Allereerst ga je kijken naar de zaken die je hebt moeten opofferen om iets verkrijgen. Gebeurtenissen die niet meer zijn terug te draaien en zijn gelopen zoals ze zijn gelopen. Een opoffering kan vrijwillig en onvrijwillig zijn.

Bijvoorbeeld; ik heb mijn vrijheid opgeofferd voor vastigheid. Ik ben van fulltime freelancer naar deeltijd in loondienst gegaan. 

Je kijkt dus terug op de afgelopen periode en benoemd een opoffering in jouw leven. Daarna onderzoek je de voor- en nadelen van de keuzes die je hebt gemaakt. Deze vragen kan je stellen voor allerlei onderwerpen; liefde, relaties, werk, gezin, hobby’s enz.

Stap 2: Waar heb je moeten bloeden?

Nu ga je kijken naar de pijn van de opoffering; waar heb je voor moeten bloeden? Dit kan financieel, emotioneel, fysiek, spiritueel enz. zijn.

Bijvoorbeeld; emotioneel gezien heb ik erg moeten wennen in het werken in teamverband en binnen de hiërarchie van een organisatie. Ik heb bepaalde persoonlijke waarden moeten laten varen.

Stap 3:  Return to sender

Met stap 3 maak je inzichtelijk wat je terug hebt gekregen voor jouw opoffering. De centrale vraag is; wat heb ik ontvangen voor mijn opoffering? Is het je offer waard geweest of heb je het belangeloos gedaan?

Bijvoorbeeld; ik heb meer financieel vastigheid gekregen wat mij rust biedt. Ik heb fijne collega’s gekregen en voel mij gesteund in teamverband. 

Ten slotte beantwoord je de volgende vraag voor jezelf; ben ik dankbaar voor dit offer wat ik gebracht heb?

Bijvoorbeeld; ja, ik ben dankbaar voor mijn opoffering. De rust in mijn leven vind ik belangrijker dan het dealen met werken in een hiërarchische organisatie. Concreet beantwoord je dus de volgende vragen:

De vragen die je jezelf kan stellen:

  1. Wat heb ik opgeofferd?
  2. Waar heb ik voor moeten bloeden?
  3. Wat heb ik ontvangen voor mijn opoffering?
  4. Ben ik dankbaar voor het offer wat ik gebracht heb?

 

De laatste vraag richt zich op de toekomst. Je kijkt naar je huidige leven en gaat onderzoeken wat je vrijwillig zou willen opofferen. Heb je gewoontes die je kwijt zou willen? Je kunt hier denken aan quilty pleasures die je meer in de weg zitten dan je plezier geven. Bijvoorbeeld; Ik wil het snoepen opgeven, het is niet goed voor mijn lichaam en ik word er dik van. Ik eet liever wat fruit wat gezonder is en mij een beter gevoel geeft. De centrale vraag is: welke gewoontes offer je op en wat wil je hier voor in ruil terug?

Volle Maan Tarotspread

De Volle Maan is een mooie gelegenheid om een kaartje voor jezelf te leggen. Ik leg altijd voor mijzelf 3 kaarten. Iedere kaart kent een andere correspondentie.

Kaart 1 heeft betrekking tot de innerlijke (emotionele) binnenwereld. Wat sluimert er aan de oppervlakte van je ziel? Wat moet er tijdens deze volle maan duidelijk worden? Zijn er gevoelens, emoties of ervaringen waarvan ik mij (nog) niet bewust ben? Kaart 2 heeft betrekking op het volle maan licht; iets onduidelijks, wordt duidelijk. Deze kaart geeft je een hint waar je je energie op moet focussen. Kaart 3 heeft betrekking op wat ik los moet laten. Waar kan ik beter geen energie meer aan besteden?

Heel veel succes met het leggen van jouw Volle Maan Tarot Spread! 

Happy Full Moon!

-x-

Atropa
Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

Meer Urban Witches ontmoeten? Meld je dan aan voor onze online coven.

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.