Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Volle Maan Fissa @ AdemInn op 21 januari 2019

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Na het Rotterdams Nieuwjaars Ritueel pakt Urban Witch Rotterdam door met de Volle Maan Fissa op maandag 21 januari 2019.

De volle maan van 21 januari 2019 is een bijzondere; het is volle maan, bloedmaan en er is een volledige maansverduistering! Met de Volle Maan Fissa duiken we helemaal in haar energie. Deze volle maan wordt ook wel de IJsmaan genoemd en wordt geassocieerd met kou, ijs, sneeuw en wolven. Het meeste intrigerende is haar zuiverende kracht. De natuur is stil, er is geen leven en alles wat nog kans had op overleven zal nu haar strijd moeten aangaan. Wat zwak, ziek of te prematuur is, sterft.

Huilende heksen en wolven

De volle maan in deze periode wordt ook wel de Wolfsmaan genoemd. De wolven, op zoek naar eten, zijn hongerig. Ze kwamen dan vaak naar de dorpen toe om te kijken of er nog iets te snacken valt. Onze voorouders hoorden dan de wolven die al cirkelend rond hun gemeenschap aan het huilen waren.

Sage yourself!

Het thema van deze volle maan is dus zuivering. Als je met de afgelopen nieuwe maan intenties hebt gezet is dit een moment om ze bij te sturen. Wat mag er nog meer weg? Wat mag er schoongespoeld worden en welke zaadjes moeten juist blijven? Het is en tijd voor opruimen en schoon maken. Zijn er nog dingen onzuiver of moeten nog even beter ‘uitgevoeld’ worden. Ondertussen gebeurt er in de natuur en onder de grond al van alles. De eerste tekenen van ontkieming zijn er al. Dit nieuwe begin geeft natuurlijk hoop. Maar zijn al die nieuwe beginnetjes wel levensvatbaar? Met deze volle maan kun je dat checken en nog zuiverder maken.

Volle Maan Fissa in Rotterdam

Op 21 januari organiseert Urban Witches Rotterdam de Volle Maan Fissa. In een kleine groep komen we samen en vieren we de volle maan.

Programma

19.00 inloop

19.15 introductie over de volle maan

19.30 Berkensap Binge

20.00 Op de heksenbezem, een rituele reiniging

21.30 Tarot (neem je eigen kaarten mee!)

22.00 Einde

Wat moet je meenemen?We doen de Volle Maan Fissa volgens de byoc* formule. Neem je tarotkaarten mee als je dit hebt.

*bring your own candy

Tijd: maandag 21 januari 2019 van 19.00 – 22.00
Prijs: tickets zijn gratis maar niet vrijblijvend. Met het bestellen van je ticket doe je een commitment en ga ik ervan uit dat je komt.
Locatie: Adem Inn, Hoogstraat 27a, 3011PD Rotterdam
Voorwaarden: 13 plekken

Tickets: bestel je ticket hier! UITVERKOCHT!

LET OP: Bij dit ritueel zal er een journalist en cameraman van Open Rotterdam aanwezig zijn. Ze maken een klein item over de maansverduistering. Houd er dus rekening mee dat je in beeld kunt komen. Kijk voor een indruk op: http://www.openrotterdam.nl

Verder lezen..

De magische heksensteen, amulet voor bescherming en geluk

De heksensteen is een van de meest bekende amuletten in hekserij. De heksensteen, een steen met een natuurlijk gat erin, wordt al eeuwen gebruikt als gelukssteen en bescherming door, voor en tegen heksen. Gelukssteen Altijd als ik op het strand of langs een rivier loop houd ik goed mijn ogen

Read More »
Slutist Tarot Reading: 1 juni – 7 juni 2018

Slutist Tarot Reading: 1 juni – 7 juni 2018

Als je mijn Instastories volgt of in de Sisters of Slay groep zit weet je dat ik regelmatig een kaartje trek. Ik heb de tarot geleerd van mijn moeder toen ik 11 jaar oud was. Ik oefende mij suf op collega’s en klasgenoten. Er kwamen verschillende decks voorbij en nu ben

Read More »
Slutist Tarot Reading van 7 – 13 oktober 2018

Slutist Tarot Reading van 8 – 14 oktober 2018

It’s almost the DARK MOON. Morgen om 05.47 is het donkere maan. Ze wordt heel vaak nieuwe maan genoemd. Maar juist op dat moment is de maan helemaal donker. De nieuwe maan kent juist een klein beetje licht. Vroeger werd de donkere maan nauwelijks benut omdat ze geen licht weerkaatste..

Read More »