Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Volle Maan 27 juli 2018 + Maansverduistering

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Full Moon coming up, witches! En niet zomaar eentje, het is een bloedmaan. We krijgen een maansverduistering (eclips) waardoor de volle maan als een bloedrode bol verschijnt aan de hemel.

Maanwetenschap

Er gaat een hoop hocus-pocus informatie rond over de volle maan. Ik leg kort uit hoe een maansverduistering of een eclips werkt. De maan zelf straalt geen licht uit. Wat wij zien als volle, halve of nieuwe maan is het licht van de zon dat weerkaatst wordt door de maan. De aarde werpt een schaduw over de maan waardoor wij de fases van de maan zien. Het zonlicht schijnt dus langs de aarde op de maan. Een maansverduistering ontstaat op het moment dat de aarde tussen de zon en maan in staat.

Toch is het niet hetzelfde als een nieuwe maan, waarbij je hetzelfde verschijnsel hebt. Dit heeft te maken met de schuinte van baan waarin de planeten zich bewegen. Meer uitleg kun je in dit filmpje vinden.

Bloedmaan

De naam bloedmaan komt van het rode schijnsel dat je weerkaatst ziet op de maan. Het zonlicht wordt afgebogen door de dampkring en hierdoor ontstaat de kleur rood. Rood laat zich namelijk het beste afbuigen. Je kunt de volle maan en de maansverduistering zien op vrijdag 27 juli om 21.30, de maan komt dan ook op. Je ziet het meeste om 22.22, de eclips is voorbij om 23.14. De zonsverduistering duurt een uur en drie kwartier. Hiermee is het de langste maansverduistering van deze eeuw.

Maanmagie

Nu is dit natuurlijk allemaal hartstikke tof en mooi om te zien, maar wat gaan we nou heksen deze vrijdag? De volle maan van 27 juli leent zich perfect voor maanmagie.

De volle maan in de periode van 15 juli t/m 14 augustus word vaak de Graanmaan genoemd. In andere culturen wordt deze maan ook wel de Thunder Moon (Amerika) of the Moon of the Hungry Ghosts (China) genoemd. In het middeleeuwse Engeland had de maan een heel vrolijke naam: Bier of Mede Maan! In deze periode werden de eerste gewassen van het land het gehaald en werd het eerste bier en mede gebrouwen. Proost!

Graanmaan + Waterman

De Graanmaan staat in het teken van de eerste oogst dus. Er zijn volop graan en vruchten verkrijgbaar en we leven in een periode van overvloed. De Graanmaan biedt dan de ruimte om stil te staan bij je eigen oogst. Waar heb jij je best voor gedaan en wat heb je laten uitgroeien tot een succes?

Deze inzichten corresponderen dan ook met de ‘grote taak’ die je hebt. Wat is jouw eigenlijke roeping en geef je gehoor aan wat je ziel wilt? Weet jij wat je eindbestemming is en lig je inmiddels op koers?

De Volle Maan staat in het teken Waterman. De Waterman is een luchtteken en het 12e teken van de dierenriem. Het is een teken van originaliteit, communicatie, logica en eerlijkheid. De Waterman heeft een groot gevoel voor sociale gelijkheid en rechtspraak. De Waterman houd van innoveren en experimenteren.

Je kunt jezelf belangrijke vragen stellen rondom deze thema’s. Welke behoeftes liggen er in je onbewuste? Kun je meer doen voor de samenleving of ben je iemand nog wat eerlijkheid verschuldigd? Heb je zelf een diepe wens om origineel en experimenteel te zijn of wil je jezelf meer te uitten op het gebied van werk of privé?

Volle Maan Ritueel

Deze volle maan ga ik op het dak zitten. In de stad is het soms lastig om de horizon te zien, maar niet als je veel witchy girlfriends hebt met dakterrassen. Ik koop wat speciaal biertjes en ga eens mijmeren over de koers van Urban Witches en de wijze waarop wij origineel en experimenteel zijn. Is er meer mogelijk? Hoe kunnen we innoveren en ons onderscheiden van pastel-hekserij? Daarna ga ik maar eens lekker dansen..

Wil je liever low-key chillen met de volle maan? Mediteer dan met mijn volle maan meditatie of maak volle maan water!

Happy Full Moon, Witches!

2124709d-159a-4758-9306-41638fe308f9.jpg

Amanda

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden.

Verder lezen..

Slutist Tarot Reading 23 - 29 juli

Slutist Tarot Reading: 23 – 29 juli 2018

Welkom in het leeuwinnen seizoen! Nu heb ik nooit wat op gehad met het sterrenbeeld Leeuw. Dat in de schijnwerpers staan en aandacht vragen past niet bij mijn schorpioen-zijn. Maar het is natuurlijk gewoon een mega interessant teken. Wat kun je nu leren van de Leeuwin en haar energie? Dit

Read More »

Ritueel voor Lughnasadh

Het is heet, zomerig en de zwoele nachten zijn nog lang niet voorbij. Het weer is niet Hollands. Zo lang hebben we het nog nooit warm gehad. Lughnasadh, ook wel Lammas genoemd, is een van 4 belangrijke vieringen uit de pre-christelijke Keltische kalender en wordt gevierd op 1 augustus.. ze

Read More »

Zij en haar kat: katten en de maan (deel 2)

Katten en heksen. Die twee gaan net zo goed samen als lavendel en amethist. Als je denkt aan een heks, dan denk je misschien ook aan een zwarte kat. Niet alleen vroeger maar zelfs in deze moderne tijd kijkt niemand op als een heks een kat heeft. Maar waarom hebben

Read More »