Tending the flames – jezelf voorbereiden op de Nieuwe Maan in Steenbok 2021

Nog maar even en de eerste Nieuwe Maan van 2021 is er al! Maar hoe bereid je je nu voor op dit nieuwe begin van 2021? In onze maatschappij staat er veel druk op ‘nieuw’, doelmatigheid en het behalen van successen. But what if you just chill the fuck down en eerst gaat afmaken waar je mee bezig was? Het is nu afnemende maan en de perfecte periode om wat unfinished business te doen Eerst schoon schip maken en dan pas aan nieuwe avonturen begint? Dit is dé juiste tijd ervoor. 

Ter voorbereiding om de nieuwe maan heb ik de mini-serie ‘Tending the Flames’ gemaakt op Instagram over het reinigen van je huis en haard.

Tending the Flames I

Bekijk hier de mini-serie op Instagram.

 1. Vandaag ligt de focus op het creëren van inzicht. Bekijk iedere ruimte in je huis en maak een overzicht van wat je wilt doen.
 2. Maak een lijst van de plekken die opgeruimd en geordend moeten worden. Dit kunnen laden, kasten of zelfs hele kamers zijn.
 3. Plan welke dagen, je welke ruimte of plek gaat ordenen. Doe niet te veel op een dag zodat je niet moe wordt maar het juist energie geeft.
 4. Orden iedere plek of ruimte op basis van de categorieën.

De categorieën zijn:

 • Gooi weg – alles wat kapot is en niet te repareren is. Gooi alleen wel wat je geen energie geeft en je energie kost in plaats van geeft. Denk hierbij ook aan oude papieren, kranten, folders, tijdschriften, eenzame sokken, apps die je niet gebruikt, je spamfolder, e-mailbox en prullenbakken.
 • Geef weg – verzamel alles wat je naar de kringloop wilt brengen of weg wilt geven. Maak diezelfde dag een afspraak om het te brengen of op te laten halen/
 • Geef terug – geef geleende spullen terug.
 • Repareer – Inventariseer spullen die gemaakt moeten worden, wie dat gaat doen en wanneer je dat kunt doen.
 • Recycle – batterijen, glas in de glasbak, papier in de papierbak etc.
 • Verkoop – Alles wat nog goed is en je kwijt kunt op Marktplaat of Vinted.

Vergeet niet een lekker muziekje op te zetten en mee te galmen alsof katten en honden geen oren hebben.

Tending the Flames II

Bekijk hier de mini-serie op Instagram.
Inmiddels ben ik een trapkast, een rommelhoekje en een koelkast verder. Als ik mijn lijstje hebt afgewerkt met opruimen en organiseren is het tijd voor de meer witchy side of cleansing. In de tweede stap ga ik aan de slag met het zuiveren, beschermen en het vitaliseren van mijn huis.

Zuiver en keep ya channels clear.

Start met het schoonmaken van alle poorten in je huis. Dit zijn alle plekken waar iets in- en uit je huis gaat. Denk hierbij aan spiegels, deuren, ramen, sponningen, ventilatiekanalen, afvoeren, stopcontacten etc. Dit zijn de plekken waar veel energie beweegt. Je wilt dat dit soepel en probleemloos loopt (voor jou en je huisgenoten dan). Maak ook elektronica schoon waarmee je kunt zenden ontvangen zoals afstandsbedieningen, je laptop en telefoon schoon. Via deze kanalen krijg je nieuws, berichten en contact met de wereld. Zorg ervoor dat je kanaal zuiver is.

Bescherm je huis

Nu je alles schoon hebt is het van belang om de belangrijkste poorten ook weer te sluiten voor indringers van buitenaf. Je kunt alle in- en uitgangen energetisch afsluiten door het gebruik van zwart of zuiverend zout, bwierrook, sigils, amuletten, met geluid, incantaties etc. Ververs de barrières bij je huis die al hebt. Zo heb ik een sigil op mijn voordeur, staat er een bezemsteel en ligt er zout voor de drempel. Denk hierbij ook aan de mensen die toegang hebben tot je huis. Check je eigen sleutels en maak ze schoon. Olie de sloten en vraag uitgeleende sleutels desgewenst terug. Je kunt ook je huisbeschermers aanroepen. Vergeet ook niet de digitale bescherming te versterken door wachtwoorden te vernieuwen en je systeem- en anti-virus software te checken op updates.

Vitaliteit

Er zijn plaatsen in je huis die bijdragen aan je vitaliteit en algehele levensenergie. Maak een lijstje van welke plekken dat zijn zoals je bed (want rust), koelkast (want eten) etc. Maak de koelkast en je vriezer schoon. Gooi over-de-datum etenswaren en kruiden weg.
Maak je sporttas en sportschoenen schoon. Ontkalk het koffiezetapparaat en waterketel. Gooi oude cosmetica weg. Reinig je make-up kwasten. Draai je matras om. And don’t forget to make it fun!

Wat is de New Moon Intention Challenge?

De New Moon Intention Challenge (NMIC21) is een periode waarin we stil staan bij onze wensen en verlangens voor het nieuwe jaar. Je wordt bedolven onder ideeën voor goede voornemens, to-do lijstjes en de druk die gepaard gaat met een ‘nieuw’ jaar. Deze harde en doelgerichte manier aanpak werkte niet voor mij en toen ben ik begonnen om mijn ideeën en creatieve energie af te stemmen op de maancyclus.

Dit is relaxter, zachter en flexibeler dan een aanpak die vooral vanuit het hoofd komt. Zo delen we het jaar ook op van nieuwe maan naar volle maan, dat duurt ongeveer 6 maanden. Daarna gaan we pas door naar de tweede helft van het jaar. Er kan namelijk verschrikkelijk veel gebeuren in een jaar tijd. Werken met de maan is gericht op ontspanning, meebewegen met de golven van het leven, de natuurlijke cycli door meer tijd en ruimte te nemen.

Hoe werkt het?

Nadat je je hebt ingeschreven voor de challenge krijg je een e-mail met je inloggegevens voor de Wilde Weelde Coven. Je kunt ook direct na aankoop je werkboek downloaden (let op: die verschijnt nadat je betaald via een link op de ‘bedankt voor je aankoop’ pagina). Je kunt nu inloggen op de online omgeving van de coven waar je o.a. mee kunt doen aan discussies en zelf topics kunt starten over hekserij. Op 10 januari komt de challenge open te staan in deze omgeving. Zorg ervoor dat je daarvoor het werkboek hebt doorgelezen. Via de kop ‘ Classes en Challenges’ kom je direct bij de challenge. Iedere dag komt er een ‘les’ vrij. Je kunt ook lid worden van de NMIC21 groep en je ervaringen delen met anderen. De challenge komt open te staan op 10 januari, 11 januari gaan we van start en we eindigen op 15 januari.

Wat krijg je?

Als je meedoet aan de challenge krijg je:

 • Toegang tot onze online community t/m 16 januari
 • GRATIS Nieuwe Maan Werkboek incl. Factsheet (pdf e-book)
 • Meedoen aan een online Nieuwe Maan Ritueel
 • Delen en helen in de New Moon Intention Challenge groep.

Zelf aanschaffen voor het ritueel:

 • Zwart en witte kaars
 • Eventueel een schriftje

De challenge kost € 9,99 voor niet-leden en gratis voor Wilde Weelde Covenleden. Je kunt hem aanschaffen via deze link. We starten op 11 januari!.

Verder lezen..

Rotterdams Nieuwjaar Ritueel
Agenda
Atropa

Rotterdams Nieuwjaars Ritueel

De Urban Witches Rotterdam doen een écht Rotterdams Nieuwjaars Ritueel. We brengen schaduwen en zorgen aan de Maasgod en gaan met veel magie het nieuwe

Lees verder >>
Eigen Kracht Eerst
Atropa

Dromen, hekserij en magie

Dromen, hekserij en magie. Voorspellende dromen, eeuwenoude symboliek, onheilspellende boodschappen. Je kunt ze allemaal vinden in je dromen. Kun leren dromen? Heksje Weltevree ging op

Lees verder >>
Stadshekserij
Atropa

Offers aan de Maasgod

Nu het einde van een cyclus is gekomen, maak ik mij klaar voor een nieuw begin. Maar niet zonder de Maasgod te danken en mijn

Lees verder >>