Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Slutist Tarot Reading van 8 – 14 oktober 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

It’s almost the DARK MOON. Morgen om 05.47 is het donkere maan. Ze wordt heel vaak nieuwe maan genoemd. Maar juist op dat moment is de maan helemaal donker. De nieuwe maan kent juist een klein beetje licht. Vroeger werd de donkere maan nauwelijks benut omdat ze geen licht weerkaatste.. Heksen van nu doen juist steeds meer met de donkere maan.

Dark side of the moon

Ik heb altijd meer gehad met de nieuwe maan dan met de volle maan voor mijn magisch werk. Met de volle maan wil ik gewoon dansen, buiten zijn, op stap gaan en vieren. De nieuwe maan gebruik ik heel intentioneel in rituelen zoals ik in februari deed met de New Moon Intention Challenge (maar liefst 133 maanprinsessen deden mee). De laatste tijd wordt mijn aandacht meer getrokken door de donkere maan. En niet alleen omdat mijn ouders het gelijknamige album van Pink Floyd grijsdraaiden. De termen nieuwe maan en donkere maan worden vaak door elkaar heen gebruikt. De meeste kalenders noemen de maan ‘nieuw’ als zij eigenlijk donker en onzichtbaar is. Twee dagen na de donkere maan, is het pas nieuwe maan waarbij er een verse sikkel aan de hemel verschijnt. 

Geen magie met donkere maan?

Voorheen vermeden veel heksen de donkere maan. Ze zou te geheimzinnig, letterlijk donker en zwartgallig zijn. Nu zie je dat er steeds meer magie met donkere maan wordt gedaan. Het is een moment van absoluut stil staan, mediteren en reflectie.

Je kunt de donkere maan gebruiken voor uitbanning of verdedigingsmagie. Je kunt jezelf ermee verbergen of er juist dingen mee laten verdwijnen. De donkere maan is ideaal om banden door te snijden of iets te doen wat zelfs het maanlicht niet kan verdragen. Er heerst in de heksenwereld nogal veel angst rondom verdedigingsmagie of linkerhandmagie (sommige spreken van zwarte magie, maar dat vind ik een ruk-term). De donkere maan is juist heel krachtig. Er bestaat immers geen licht zonder het donker! De donkere maan kan je identiteit schuilhouden als je geen herkenbare energie wilt meezenden in je magie (jouw persoonlijke energie dus). Het is de plek waar alles geheim blijft, denk maar aan de verdwijnkast die Malfidus kocht bij Odius en Oorlof in de Verdonkeremaansteeg uit Harry Potter. Het Nederlandse werkwoord verdonkeremanen betekent dan ook verduisteren. Je kunt er van alles mee…

Een bord geïnspireerd op de albumcover van Pink Floyd's Dark Side of the Moon in Aiges-Mortes, Frankrijk
Mijn ritueel voor de donkere maan

Al enkele manen broed ik op een ritueel dat bij mij past voor de donkere maan. Zoals sommige van jullie weten ben ik veel bezig met mijn voeding en gezondheid. Ik werk intentioneel met de energie van mijn Solar Plexus sinds begin van de zomer en dat heeft al veel vruchten afgeworpen. Door mijn voedingspatroon aan te passen is er letterlijk en figuurlijk meer rust gekomen in mijn buik en leer ik steeds beter met mijn innerlijke kracht te werken. De donkere maan is niet alleen een geschikte periode voor verbanning maar ook voor meditatie en reflectie. Om deze reden doe ik een dag ‘vasten’.

Vasten is oudsher een spirituele manier van ontgiften en resetten van lichaam en geest. Bij de katholieken, moslims en andere gelovigen kent het vasten een eigen plek in de geloofsbeleving. Vasten zou je zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en meer zelfcontrole geven (talk about innerpower!). Deze thema’s passen wat mij betreft perfect met mijn Solar Plexus werk.

Maar maak je geen zorgen hoor. Het wordt geen geheelonthouding van voedsel of een waterdieet. Een dag voor en na de donkere maan eet ik alleen groente en fruit. Op de dag van de donkere maan zelf nuttig ik alleen kruidenthee, vers fruit- en groentesap en water. Niks extreems of spectaculairs maar wel stilstaan bij de diepe zielenroerselen van de donkere maan of zijde van mijzelf. Want in tijden van deprivatie leer je ook de donkere kant van jezelf beter kennen. 

Daarnaast doe ik het rustig aan. Ik doe yoga, mediteer en snijdt mijzelf los van beperkende geloofsovertuigingen. En geïnspireerd op mijn eigen reading van deze week ben ik vooral dankbaar, dankbaar voor alles wat ik heb in die onstuimige binnenwereld. 

Slutist Tarot Reading van 7 – 13 oktober 2018
Slutist Tarot Reading van 8 – 14 oktober 2018

Dit is een reading die er niet om liegt. We hebben de Queen of Cups, the Tower op z’n kop en de IX of Cups op een rijtje liggen. Dat betekent veel Energy In Motion oftewel emotie.

De eerste kaart is de Queen of Cups. Zoals je ziet op de kaart is dit een dame met vergaarde rijkdom. Innerlijke rijkdom. De kelken staan voor emotie, ze houd namelijk het element water vast in de kelk. Deze koningin is sensueel en verleidelijk. Ze kent een diepe poel van emoties en herkent die gemakkelijk bij anderen zonder daarnaar te hoeven vragen. Ondanks haar sterke intuïtie wordt ze zelf ook nog wel eens in de maling genomen door mensen die haar gevoeligheid en diepte niet op waarde kunnen schatten. Wees deze week voorzichtig met mensen die je leegzuigen, wellicht hebben ze geen oog voor jouw gevoelige aard.

The Tower, bekend als de Toren, is misschien wel de meest gevreesde kaart uit de tarot wanneer men geleerd heeft dat de Dood helemaal niet zo eng is. Normaal gesproken staat deze kaart voor rock bottom, oftewel ELLENDE. Hij ligt echter op z’n kop en hierdoor krijgt hij een andere betekenis. Hij heeft alles te maken met innerlijke transformatie.

De gewone ‘toren’ betekent een verandering van buitenaf, de toren op z’n kop betekent een verandering van binnenuit. Je geeft zelf een zetje aan de transformatie en trekt je eigen fundamentele overtuigingen, waarden, levensdoel en hun betekenis in twijfel. Wellicht ben je aan het ‘ontwaken’ en zie je de wereld niet langer zoals je hem altijd gezien hebt. Je slaat misschien wel een compleet ander pad in. Het kan een existentiële crisis zijn, tenzij je veel schaduwwerk gedaan hebt. In dat geval zag je deze transformatie aankomen, het wordt kaal of kammen. Je hebt zelf aan het roer gestaan en nu moet je kiezen en het (innerlijke) WERK voortzetten. Heb je weinig toch geen schaduwwerk gedaan? Dan komt de transformatie of wake-up call hard aan.

De laatste kaart is de IX of Cups. Deze urinerende dame kijkt je uitdagend aan. Mij is altijd geleerd dat je niet moet schijten waar je eet. Wees dankbaar voor wat je hebt en vooral niet te vol van jezelf. Waardeer wat je hebt en hoever je bent gekomen. Maak ruimte voor dat gevoel! Alles is op z’n pootjes terecht gekomen en toch wil je nog meer. Misschien ben je nog aan het bijkomen van alle turbulentie die er was toen je je rijkdom aan het vergaren was.

Begrijp mij niet verkeerd. Dit heeft niets te maken met materiële rijkdom. De kelken hebben te maken met emoties en gevoel, dus de rijkdom zit in het emotionele en spirituele. Je hebt gewerkt aan je relaties, de relatie met jezelf en aan je innerlijke kracht. Misschien ben je bang dat alles weer als een kaartenhuis in elkaar flikkert en zit je daarom nog te chagrijnen. Je bent in een nieuwe fase van je leven aangekomen. Heb vertrouwen en wees dankbaar.

Geniet maar gewoon even van de rijkdom die je hebt. Je hoeft je er niet schuldig over te voelen. Vergeet niet de IX of Cups net voor de X of Cups zit, dus misschien komt ook die laatste wens uit.. de cirkel is bijna rond.

 

Praktische tip:

Je wilt te snel vooruit. Na jaren van krom liggen, sparen, beter worden en opknappen wil je misschien alles inhalen. Maar dat gaat niet. Je zult opnieuw vertrouwen in jezelf moeten krijgen. Je zult ook weer vertrouwen moeten krijgen in .. magie, het universum, liefde, source of waar je dan ook in gelooft. Als je flink op je falie hebt gehad (lees: harde levenslessen hebt gehad) de afgelopen jaren zul je dat vertrouwen weer moeten herstellen. Begin bij het begin. Doe het werk. Maak weer eens een dankbaarheidslijstje, ontwikkel die attitude of gratitude, Ga naar de yoga en pak jouw vorm van meditatie weer op. In de stilte ligt het ontkiemende zaadje van vertrouwen.

Happy (bijna) donkere maan!

2124709d-159a-4758-9306-41638fe308f9.jpg

Amanda

DISCLAIMER: ik heb nooit alle wijsheid in pacht en voorspel niet ‘de toekomst’. De tarotkaarten gebruik ik als methode om inzicht te krijgen in een situatie. Wil je een tarot sessie boeken met mij? Check dan even de shop

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden

Verder lezen..

Slutist Tarot Reading: 2 juli – 8 juli 2018

We staan weer aan het begin van een nieuwe week. De grote verandering is aangebroken. We zijn de zomerzonnewende gepasseerd en beginnen met frisse moed aan de tweede helft van het jaar. Positieve veranderingen lijken in de lucht te hangen. Deze zomer zijn er wel 8 (!) planeten in retrograde.

Read More »

Waarom Internationale Vrouwendag zó nodig is.

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Ieder jaar op 8 maart vieren we het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen over de hele wereld. Aangezien tegenwoordig iedere dag een speciale dag is, denk aan de Dag van de City marketing (24 januari), de Anti Dieetdag (6 mei) en de Dag van

Read More »