Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Slutist Tarot Reading van 30 juli – 5 augustus 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Wauw, wat was die maansverduistering mooi en bijzonder afgelopen vrijdag! Zo groot, rood en rond, wat een uitzicht. Nou, niet dus. Ik heb helemaal niets van de maansverduistering gezien. Dat was natuurlijk wel een beetje een teleurstelling.

Toch hebben we vrijdag heerlijk relaxed op een heuveltje gezeten met uitzicht op de horizon. De Sisters of Slay facebookgroep explodeerde met maanfoto’s. Maar lang kon ik niet treuren want ik ben mij aan het voorbereiden op de vakantie.

 

Op naar Andorra

Ik sta inmiddels in komkommer-stand. Mijn hoofd is leeg, ik ben melig en klaar voor vertrek. Het plan is: Andorra, Frankrijk en Italië. Met een busje rijden we vanuit Valle d’Aosta langs de Côte d’Azur naar Triora. Net als afgelopen vakantie doen we verschillende heksenplaatsen aan. Vorig jaar startten wij de vakantie in Baskenland, waar we verbleven in Zuggaramurdi. Ik schreef twee uitgebreide artikelen over brujas in Baskenland en de Baskische mythologie. Ik had zoveel plezier in het bezoeken van het Museo de las Brujas, het rondwandelen in de Akkelarre en het lezen van de verhalen over Mari, de Baskische moedergodin. Nu wil elke vakantie bruja-style.

Onze reis start dit jaar in de buurt van Canillo, waar de Roc de les Bruixes is. Roc de les Bruixes vertaalt als Steen der Heksen en is doordrongen van legendes. De steen staat vol gravures daterend uit de bronstijd. Er zouden kruizen, mensen en pentagrammen op staan. Ook de klifwanden staan vol gravures daterend vanaf de prehistorisch tijd tot de 18e eeuw aan toe. Er staan paarden, mens-achtige figuren, kruizen en een vreemde afbeelding van rituele amputatie op.

Nou, als dat niet spannend wordt!

Triora, een Italiaans heksendorp

Na Andorra en Valle d’Aosta, rijden we via de Côte d’Azur naar Italië. Ik hoop dat we nog even stoppen bij Marseille, wat de bakermat van de tarot is. Triora is een klein bergdorpje waar veel vervolgingen hebben plaatsgevonden. Er is een klein museum en een schitterend uitzicht op de bergketen.

In 1587 hadden ze in Triora niet zo’n hete zomer zoals wij nu hebben. Het slechte weer zorgde voor een mislukte oogst en daardoor honger. De dorpelingen werden wanhopig en zochten een zondebok voor hun ellende. Zo’n 30 vrouwen en kinderen werden beschuldigd van hekserij. Vele hiervan vonden dood door verbranding of stierven voor het proces door marteling.

We brengen een bezoek aan Museo di Triora Etnografico e della Stregoneria en je snapt dat ik je dan ga spammen met heksenverhalen. Het museum bezit verschillende artefacten van de heksenvervolging en reconstructies van de heksenprocessen, martelingen en verhoren.

Meer informatie: www.museotriora.it

Maar voordat ik vertrek doe ik nog een Slutist Tarot Reading die je inzicht geeft in de week van 30 juli t/m 5 augustus 2018.

Hekserij Rotterdam

Slutist Tarot Reading: 30 juli t/m 5 augustus 2018

De eerste kaart is The Mother. In sommige decks is ze de Hogepriester. Je ziet een vrouw met een baby op haar rug. De Moeder maakt de regels. Zij bepaalt hoe het reilt en zeilt in het huishouden en de familie. Dit is het archetype van leiderschap, warmte en verzorging. Ze is de matriarch, moeder Maria en heeft een belangrijke plek met invloed in de maatschappij. Ze wordt ook gezien als een sjamaan met haar oog op het ‘grotere’. Aan welke groep behoor jij toe en ben je zelf een belangrijke leider of ken je de leider die op deze wijze invloed heeft?

Vanwege de tweede kaart, lijkt ze door de mand te vallen of ze is er HE-LE-MAAL klaar mee. De tweede kaart is de X of Wands. Het is geen vrolijke kaart. Je ziet een bleke vrouw met bloed aan haar handen. Ze heeft veel moeten dragen. Ze draagt een zorg met zich mee en is oververmoeid. Ze is een meester in kalm blijven maar vanbinnen lijdt ze pijn. De kaart draagt een waarschuwing met zich mee: ga nu voor jezelf zorgen voor het te laat is. Neem rust en maak een selfcare plan vol met liefde voor jezelf. Het is een duidelijk signaal: kies voor jezelf.

De derde kaart is de King of Sword op zijn kop. Normaal is dit een kaart van intellect, ratio en kracht. Maar op zijn kop betekent hij het omgekeerde: het betekent een misbruik van mentale kracht, autoriteit en drijfveren. Deze koning betekent manipulatie. Hij verleidt anderen om zichzelf te voorzien in zijn eigen behoeftes en niet voor het nut van het algemeen. Deze koning is een intelligente oudere man (en soms een vrouw), die zijn intellect misbruikt om anderen te imponeren. Deze kaart kan een schaduwzijde van jouzelf zijn of hij symboliseert een belangrijk persoon in je leven. Laat je niet omver blazen door grote woorden, zijn scherpheid of charme. Omgang met deze persoon laat je gedemoraliseerd achter. Agressie en uitbarstingen zijn typerend voor hem, vooral als je niet naar hem luistert of zijn autoriteit in twijfel trekt. Pas op dus.

Praktische tip:

Zaken komen tot een ontknoping en er is een CLASH of POWER. Houd je hoofd koel, loop niet te snel van stapel en blijf nadenken. Vraag om raad en steun bij vertrouwelingen want dit is heavy shit.

XXX

2124709d-159a-4758-9306-41638fe308f9.jpg

Amanda

DISCLAIMER: ik heb nooit alle wijsheid in pacht en voorspel niet ‘de toekomst’. De tarotkaarten gebruik ik als methode om inzicht te krijgen in een situatie. Wil je een tarot sessie boeken met mij? Check dan even de shop

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden

Verder lezen..

Zij en haar kat: katten en de maan (deel 2)

Katten en heksen. Die twee gaan net zo goed samen als lavendel en amethist. Als je denkt aan een heks, dan denk je misschien ook aan een zwarte kat. Niet alleen vroeger maar zelfs in deze moderne tijd kijkt niemand op als een heks een kat heeft. Maar waarom hebben

Read More »
Slutist Tarot Reading van 7 – 13 oktober 2018

Slutist Tarot Reading van 8 – 14 oktober 2018

It’s almost the DARK MOON. Morgen om 05.47 is het donkere maan. Ze wordt heel vaak nieuwe maan genoemd. Maar juist op dat moment is de maan helemaal donker. De nieuwe maan kent juist een klein beetje licht. Vroeger werd de donkere maan nauwelijks benut omdat ze geen licht weerkaatste..

Read More »

Slutist Tarot Reading van 17 t/m 23 december 2018

Heb je deze week de Slutist Tarot Reading op Instagram gemist? Kijk hieronder de video terug. Deze week trok ik weer 3 kaarten.  – – Slutist Tarot Reading van 17 t/m 23 december 2018 In deze aflevering vertel ik iets over: Slutist Tarot Reading van deze week: Wheel of Fortune, XV

Read More »