Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Slutist Tarot Reading van 1 – 6 oktober 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Na weken van radiostilte zijn we terug met de nieuwe Slutist Readings. Het jaar is weer begonnen, de schoollokalen zitten vol en ook jij heb wellicht meer goede voornemens gemaakt dan met nieuw jaar. Weten wat deze week voor inzichten voor je in petto heeft? Lees de Slutist Tarot Reading van 1 – 6 oktober 2018.

Ik vond die zomer heerlijk hoor. Intens heb ik genoten van mijn reis door Carcassonne, Andorra, Aiges-Mortes en Triora. De meest bijzondere avonturen heb ik beleefd maar nu ben ik alweer een tijd terug in Nederland en verlang ik naar de herfst. Ja, het is vloeken de kerk en ja, ik vind het ook koud maar ik ben toe aan de geur van rottende bladeren. Ik wil de kleuren in de natuur zien veranderen en mij verwonderen over de magie van een heksenkring.

Langzaam vul ik mijn altaar met eikeltjes en kastanjes. Ik ruk steeds vaker een wollen trui uit de kast en vraag mij af waar in godinsnaam mijn winterkleren zijn gebleven, maar ik sta vooral in reflectie-stand. En die reflectie hangt mij een beetje de keel uit. Al sinds midzomer ben ik om mijn as aan het draaien. Inmiddels ben ik op vakantie geweest, aan nieuwe klussen begonnen en OneFit ik mij een ongeluk om vooral ‘lekker balans’ te houden maar er ontbreekt visie.

Waarheen leidt de weg?

Inmiddels heb ik alle wijsheid, kennis en creatieve ideeën in mijn figuurlijke winkelmandje liggen. Je weet wel, als je online aan het shoppen bent, maar nooit richting het betaalknopje gaat. Het fantaseren en het samenstellen van outfits gaat waanzinnig. Je winkelmandje zit vol met creatieve kledingcombinaties en waanzinnige oorbellen.

Dan slaat de twijfel toe. Zou ik dat fluwelen smaragdgroene jurkje wel passen? Durf ik die broek met opeens wel HEEL-UITBUNDIGE-BLOEMEN aan? En, ja. Zoveel geld staat er eigenlijk ook niet op je rekening. Is het wel verstandig om dit te kopen? Heb je niet nog wat in je kast liggen om aan te trekken? Misschien kan je ook nog maar beter wat kilo’s afvallen voordat je die nieuwe garderobe aanschaft anders kan het daarna direct de kledingbak in… yada-yada-yada..

Als alles opeens kan, zowel financieel, creatief als tijd-technisch kan dat verlammend werken. Want ja, je bent ook 100% verantwoordelijk om van je ideeën een realiteit te maken. Plannen, de ideeën uitwerken en het maken van visionboards kunnen dan ook de ideale manier van uitstellen zijn. Creativiteit borrelt alleen vanbinnen, maar vind nooit de weg naar buiten. Nou, ja. Dat is even de fase waar ik in verkeer.

De kaarten hadden dan ook niet mooier kunnen zijn. De wijze vrouw, de crone kan ons namelijk een inzicht geven in volwassenheid.

Shall we?

Slutist Tarot Reading van 1 - 6 oktober 2018
Slutist Tarot Reading van 1 – 6 oktober 2018

We trappen de week af met The Crone. Deze kaart staat ook bekend als de Kluizenaar. De crone, de wijze vrouw, is de drama en zucht naar materialisme zat. Wat ken haar dat paar nieuwe schoenen nu schelen?! Ze zit niet meer op dat soort shit te wachten, ze zoekt wijsheid. Ze heeft geen geduld voor emotionele vampieren of die vriendin die voor de dertigduizendste keer hetzelfde zeikverhaal vertelt over haar vent. Ain’t nobody got time for that!

Voor de crone is eenzaamheid en stilte een zegen. De crone moedigt je aan om oude pijntjes los te laten en te kijken naar the bigger picture. Wat houd je nog tegen om dromen na te jagen? Ze adviseert je om thuis te blijven, een pot thee te maken en vooral voor jezelf te zorgen en wat minder voor anderen. Pak een boek, ga op solo-date naar die film die wilde zien en doe vooral waar je zelf zin in hebt. Dag allemaal!

De tweede kaart is de Ace of Wands. De Aas staat altijd voor een prematuur, nieuw begin. Het is het ontkiemende zaadje onder de grond, nog voordat het kopje boven de aarde komt. Een inzicht, idee of nieuw project kan jou helemaal bezitten. Intense gevoelens van verlangen en een onhoudbaar gevoel van excitement beweegt zich onder de aarde. Hierdoor krijg je onstuimige en spontane gevoelens van grote passie! De gevoelens zijn zowel inspirerend als vermoeiend. De les is hier al deze gevoelens onder controle te krijgen zoals alleen een crone dat kan. Maak van de vonken een lang brandend haardvuur.

De V of Cups waarschuwt je dan ook nog eens extra om al die emoties onder controle te houden. Als je een ronddwaalt met een gebroken hart lijkt het alsof die pijn nooit ophoudt. Het lege gevoel van verlies kan je de baas worden. Wellicht ben je teleurgesteld omdat je van een ander de sleutelhouder hebt gemaakt van jouw geluk. Fuck dat. Jij hebt jezelf vastgelegd aan die sleutelhouder. Pak de regie terug en ga niet zitten wachten als een prinsesje maar maak de stappen die nodig zijn om te doen wat je moet doen. Innerlijke kracht, daar gaat het over!

 
 

Praktische tip:

Het is tijd om volwassen te worden. Niet het type hypotheek-studieschuld-af-betalen-en-een-verloving-volwassenheid maar de volwassenheid die vraagt om het beheersen van je eigen keuzes en gevoelens. Channel je INNER-CRONE, de persoon die met wijsheid kan besluiten en zonder spijt terugkijkt op het leven. Waar wil jij volwassen in worden? 

2124709d-159a-4758-9306-41638fe308f9.jpg

Amanda

DISCLAIMER: ik heb nooit alle wijsheid in pacht en voorspel niet ‘de toekomst’. De tarotkaarten gebruik ik als methode om inzicht te krijgen in een situatie. Wil je een tarot sessie boeken met mij? Check dan even de shop

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden

Verder lezen..

Zij en haar kat: katten en de maan (deel 2)

Katten en heksen. Die twee gaan net zo goed samen als lavendel en amethist. Als je denkt aan een heks, dan denk je misschien ook aan een zwarte kat. Niet alleen vroeger maar zelfs in deze moderne tijd kijkt niemand op als een heks een kat heeft. Maar waarom hebben

Read More »

Maan van de kortste nacht op 29 juni 2018

Gisteravond mocht ik mijn eerste stadshekserij workshop geven bij Adem Inn. Wat een fantastische coven aan bruja’s! Natuurlijk kwam ook de maan van kortste nacht aan bod. De zomerzonnewende is immers net geweest!  Ja, maar dat is dus ook de langste dag. Als het de maan van de kortste nacht

Read More »

De 17 grootste lessen die ik leerde in 2017

Het was een jaar van hobbels en bobbels. Dit waren mijn grootste lessen en veranderingen in 2017. Being my own Aphrodite In Nederland wordt dit idee niet écht omarmd. Het zou egoïstisch zijn. Of zelfzuchtig. In ons calvinistische denken is alles wat naar zelfliefde riekt per definitie al een zonde. Terwijl

Read More »