Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Slutist Tarot Reading: 9 juli – 15 juli 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Met smart loop ik de komende weken te ijsberen voor mijn brievenbus. Al eerder zat een prachtige foto van Frida Kahlo en een schilderij van Picasso in mijn aandacht. Maar vandaag vond ik de perfecte oorbellen geinspireerd op ‘The Acrobat’ van Picasso uit 1930. Al intrigeert de vrouw voor het schilderij mij vele malen meer.

Frida Kahlo zou afgelopen 6 juli wel 111 jaar zijn geworden, mocht ze nog leven. Frida was een feminist, maatschappelijk en politiek geëngageerd en liet zich niet vastpinnen in het gender-spectrum. Zo had ze affaires met Josefine Baker en Georgia O’Keeffe en was haar huwelijk met Diego Rivera alles behalve traditioneel. Ze kleedde zich ‘als man’ in het familieportret en had lak het epileren van wenkbrauwen.

Haar zelfportretten zijn kleurrijk, rauw en rijk. Van de winter bombardeerde ik Frida tot mijn Beschermheilige van Creativiteit.

 

Beschermheilige van Creativiteit

Stadshekserij is voor mij een proces dat zich vormt a long the way. Frida is voor mij een enorme inspiratie als het gaat om creativiteit. Als ik bezig ben met schrijven of het ontwikkelen van workshops roep ik niet Aphrodite of muzes maar haar aan. Ze is mijn zelfbenoemde Beschermheilige van Creativiteit. Ze was radicaal en maakte kunst zonder compromis. Over haar eigen werk zei ze; 

“They thought I was a Surrealist, but I wasn’t. I never painted dreams. I painted my own reality.”

Frida schilderij haar eigen realiteit. Ze beschouwde haar werk nooit als goed genoeg, pas op aandringen van Diego ging zij haar werk als volwaardig beschouwen. Ze schilderde scenes uit haar eigen leven, het Mexicaanse landschap en vooral haarzelf. 

Ze overleed helaas te vroeg. Op 13 juli 1954 stierf ze waarschijnlijk door zelfmoord, maar dat is nooit helemaal duidelijk geworden. Frida kreeg namelijk nogal wat te voortduren in haar leven. 

 

Zet je pijn om in kunst

Frida had geen makkelijk leven. Als kind had ze polio en op 18 jarige leeftijd kreeg ze busongeluk wat er voor zorgde dat ze jaren aan het bed was gekluisterd. Hier begon ook het schilderen. Door de complicaties van het ongeluk kon ze moeilijk zwanger raken en eindigden de zwangerschappen allemaal in in miskramen. Haar man Diego was haar grote liefde en bleef dat, zelfs nadat hij vreemdging met haar bloedeigen zus.

Ze schilderde de pijn van haar af en maakte de mooiste rauwe werken. Ze was een schaduwwerker avant la lettre. Ze nam ook wel eens op haar manier wraak. Frida en Diego waren beide gek op Azteekse kunst. Diego verzamelende duizenden Azteekse beeldjes van klei. Na een zoveelste affaire verwerkte ze de kostbare klei in zijn lievelingseten en noemde het een ‘Azteekse potje’. Een bruja pur sang dus.

Frida liet ondanks haar ziekte zo’n 143 werken na. Maar heb jij ook al je schaapjes op het droge of lig je te veel in de zon? De Slutist Tarot Reading van 9 t/m 15 juli geeft je inzicht.

 

Slutist Tarot Reading: 9 juli – 15 juli 2018

Slutist Tarot Reading: 9 juli – 15 juli 2018

De IV of Wands laat zien dat je goed op weg bent. Echter heb je misschien iets te veel in de zon gelegen en ge’joiedevivre’d. Het is tijd om stil te staan en goed te kijken wat je hebt en nodig hebt om de volgende stappen te nemen. Zorg ervoor dat je besluiten neemt en je zaken op orde hebt. Neem je financiën dus door. Ga schoonmaken. Stel orde op zaken. Waar wil je het komende half jaar naar toe en zorg je ervoor dat je hier mentaal, emotioneel, fysiek, spiritueel en financieel klaar voor bent?

De X of Cups laat zien dat je liefde hebt voor het ‘donkere’. Echter heb je besloten stappen te nemen richting het licht. Dat licht voelt nog wat onwennig, maar zet alles op alles om te komen waar je wilt wezen. Rozengeur en maneschijn zijn ook voor jou weggelegd. Maak gezonde keuzes in je (werk) relaties en je komt er echt. Check of mensen hun beloften gaan nakomen en komt ook voor jou een happily ever after. Tenminste. Voor nu.

King of Swords is een man van intellect, ratio en kracht. Op z’n slechts is hij hard en koud. Maar dat betekent niet dat hij niet om je geeft. Misschien weet hij gewoon niet hoe hij moet liefhebben. ‘Tough love’ gaat te ver wanneer je uit de communicatie treed. Als jij je herkent in deze King of Swords wees dan voorzichtig dat je je niet te veel afzondert, dit leidt tot paranoia en zelf-destructie. Houd jezelf dus verantwoordelijk voor je daden en blijf afstemmen met je ratio zonder jezelf te verliezen in een negatief zelfbeeld.

Praktische tip:

Confronteer jezelf. Heb je nog beloftes open staan? Los ze in. Maak schoon schip en zorg ervoor dat je tweede helft van het jaar begint met een nulpunt. Check je banksaldo, betaal je rekeningen en kijk vooruit. Te veel gerelaxt? Roep jezelf tot de orde en bestel een biertje minder. De zomer is nog lang en heet. Bereid je daarop voor.

Happy Slayin’!

2124709d-159a-4758-9306-41638fe308f9.jpg

Amanda

DISCLAIMER: ik heb nooit alle wijsheid in pacht en voorspel niet ‘de toekomst’. De tarotkaarten gebruik ik als methode om inzicht te krijgen in een situatie. Wil je een tarot sessie boeken met mij? Check dan even de shop

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden

Verder lezen..

Tarot Readings @ Showroom MAMA vanaf 17 november 2017

Van 17 november 2017 – 2 februari 2018, iedere woensdag van 13.00 – 14.00 bij de tentoonstelling HOST van Anni Puolakka and Jaakko Pallasvuo & Tarwuk Locatie: Showroom MAMA in Witte de Withstraat 29 -31 in Rotterdam. Er is plek voor twee readings tussen 13.00 – 13.30 en 13.30 –

Read More »

Ik deed mee met de Big Witch Energy Class

De class was al begonnen toen ik bij de Volle Maan Fissa was. Ik wilde er eigenlijk graag aan meedoen. Twee dagen later begon de voorverkoop van Thunderdome tickets. Ik sprong gelijk op en rende vol verwachting naar mijn vriend toe. ‘Doen of niet? Of wachten we tot er nog

Read More »

Brujas in Baskenland, over hekserij in Spanje

Of ik niet nog even moest googlen naar hekserij in Spanje, werd er gevraagd voor vertrek. Ik had gehoord over brujas en brujeria, maar was vanwege de vakantiestress glad vergeten om wat veldwerk te verrichten. Hekserij in Spanje Afgelopen mei was ik in Langenberg, Duitsland geweest, In Langenberg had de laatste heksenvervolging

Read More »