Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Slutist Tarot Reading: 23 – 29 juli 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Welkom in het leeuwinnen seizoen! Nu heb ik nooit wat op gehad met het sterrenbeeld Leeuw. Dat in de schijnwerpers staan en aandacht vragen past niet bij mijn schorpioen-zijn. Maar het is natuurlijk gewoon een mega interessant teken. Wat kun je nu leren van de Leeuwin en haar energie? Dit en meer in de Slutist Tarot Reading van 23 – 29 juli 2018.

Let me hear you ROAAAAARRRHH!

Vorige week vertelde ik je dat ik met mijn solar plexus (zonnevlecht-chakra) aan de gang ben gegaan. Omdat dit totaal onbekend terrein voor mij is, belde ik een vriendin om raad te vragen. En wat een toeval! Zij had vorig jaar rond deze tijd exact hetzelfde gedaan. Ze deelde direct al haar ervaringen met mij. Ze zei dat het seizoen van de Leeuw ook het beste seizoen is om er mee aan de gang te gaan. Zo had ik er nog niet over na gedacht. De Leeuw is nu eenmaal een vuurteken, wat direct correspondeert met de solar plexus.

 

Vuurkracht en  passie

De Leeuwin is het 5e teken van de dierenriem en staat bekend om haar wilde manen en vermogen om zichzelf te kunnen  uitdrukken. Het element vuur is haar middle name. Zoals een leeuwinnen moeder die haar welpjes beschermt staat ze bekend om haar moedige, loyale en gulle aard. Haar energie is ook arrogant, jaloers en agressief. Het is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Met veel gevoel voor drama kan zij zichzelf goed in de schijnwerpers zetten.

De solar plexus is een chakra dat gaat om innerlijke kracht en vuur. Werken met de solar plexus moedigt je aan om meer regie te nemen, verantwoordelijkheid te pakken en je eigen vuur aan te wakkeren. Ik leerde deze week veel over de solar plexus en dat natuurlijk op magische wijze. Mijn week stond bol van synchroniciteit. Op het moment dat ik mijn intentie over de solar plexus uitsprak gebeurde er van alles..

3 x synchroniteit

Ik vertelde je al eerder in een van mijn readings dat ik niks op heb met ‘pastel hekserij’. Hekserij die te veel beïnvloed is door new-age dogma’s, onvermogen tot kritisch denken en na-praterij. Ik geloof niet zo in de “ik zie 11:11 op mijn telefoon, dit is een bericht van engelen” mentaliteit (die hebben betere dingen te doen dan jou vage berichtjes te sturen). De 11:11 of 22:22 komt namelijk iedere dag voorbij. 

Ik zie graag wat duidelijkere synchroniciteit. De eerste synchroniciteit was de solar plexus ervaring van mijn vriendin. Toen ik afgelopen zondag de yoga op ’t schouwburgplein produceerde werd ik blij verrast met synchroniciteit 2 en 3. Mijn lieve vriendin Emmely Jacobs gaf yoga en begon haar les met muziek afgestemd op de solar plexus. Je kunt haar Spotify playlist hier vinden. Tijdens de les vertelde ze van alles over innerlijke kracht, de solar plexus en welke oefeningen je kunt doen om dit chakra in balans te brengen. Ze stelde zelfs een mini-gids samen waarin je van alles te weten komt over de zonnevlecht-chakra. 

Volgens Emmely gaat de zonnevlecht over zelfvertrouwen, je zin in het leven, de controle over je gedachten en je emotionele reacties. Download haar mini-gids om meer te leren over jouw innerlijke kracht.

De Slutist Tarot reading van deze week heeft natuurlijk, hoe kan het ook anders, eenzelfde thema. De X of Coins draagt zelfs een kittig pakje!

Slutist Tarot Reading 23 - 29 juli

Slutist Tarot Reading van 23 – 29 juli 2018

De eerste kaart is de Ace of Wands. Je ziet een dame die gemakkelijk op d’r kont zit met speelkaarten. Met een uitdagende blik kijkt ze je aan. Ze heeft energie en vuur in haar ziel. Bevangen door inspiratie en nieuwe ideeën speelt ze met haar mogelijkheden.  Dit is een kaart van actie. Gebruik al je creatieve energie en passie om de eerste stappen in een nieuw project te zetten. Volg je instincten, dit is het moment van ‘go, go, go!’.  

Stop met oneindig plannen en onderzoeken, maar voer je goede ideeën uit. Ook al zijn het eerste kleine stapjes. Deze creatief kracht kan vurig en zelfs gewelddadig zijn. Ga dus niet voor zelfdestructie in je enthousiasme maar kanaliseer je slaypower in concrete actie. Je ogen zijn nu weer open, volg je dromen. Jouw creatieve kracht heeft een lange termijnplan, het is nu tijd om stappen te zetten.

De tweede kaart is de V of Cups, deze dame ziet er wat minder vrolijk uit. Er hangt een keten op haar rug die nergens aan vast zit. Welke keten heb jij jezelf gegeven? Dwaal je nog rond in een onzichtbare kooi of een beperkende geloofsovertuiging?

Wellicht heb je moeite gestoken in mensen of projecten en krijg je die effort niet terug. Misschien dacht je dat je hem of haar kon veranderen.. Je hebt toewijding en hulp geboden maar die is bruut afgeslagen. Je voelt jezelf wat dommig en hebt spijt van de inspanning die het je heeft gekost. Had je beter kunnen weten? Het is een emotionele teleurstelling, gevoelens stromen rijkelijk uit het bokaal (de cup) over de bank heen. Een voordeel: je hebt jezelf aan de ketting of een verwachting vastgelegd, maar je zit niet daadwerkelijk vast. Reflecteer op je eigen aandeel in deze situatie en neem de regie weer terug. Vertrouw op jezelf, niet op de ander.

Je hebt niet lang tijd om te treuren. De X of Coins brengt je weer tot grote hoogtes. Je bent integer en hebt hard gewerkt. Kirrend van blijdschap kruip je in je tijgerpakje over de bank. Je bent een brenger van positiviteit en hebt altijd je best gedaan om je dromen na te jagen. Dit betaalt zich nu terug. Mensen zien en waarderen je harde werk en je oprechtheid.

Ondanks tegenslag en teleurstelling bereik je nu een punt van voldoening. Er is stabiliteit terug gekomen op het gebied van werk, thuis en relaties. Je mag echt trots zijn op wat je hebt bereikt. Deel je geluk. Er zijn mensen die geholpen en ondersteunt hebben. Zij mogen meedelen in de rijkdom. Denk niet alleen aan je vrienden of familie als je die hebt, maar vooral aan zielsfamilie. Je bent onderdeel van een groter geheel met een plan. Investeer het vrijgekomen geld in je eigen ontwikkeling en die van je zielsverwanten. Bouw de fundering van een mooie toekomst. Je bent van zover gekomen. You can do this!

Praktische tip:

Het is een week van ups en downs, loslaten en ontspannen. Neem je emoties niet te serieus, ze schieten alle kanten op. Er zijn ‘staartjes’ uit de vorige cyclus die je kunnen tergen, maar deze moeten jou de pis niet lauw maken. Kijk jezelf in spiegel aan: ben je eerlijk en integer geweest? Dan heb jij jezelf niets te verwijten.

Happy Season of the Lioness!

2124709d-159a-4758-9306-41638fe308f9.jpg

Amanda

DISCLAIMER: ik heb nooit alle wijsheid in pacht en voorspel niet ‘de toekomst’. De tarotkaarten gebruik ik als methode om inzicht te krijgen in een situatie. Wil je een tarot sessie boeken met mij? Check dan even de shop

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden

Verder lezen..

Slutist Tarot Reading: 8 juni – 14 juni 2018

Orakelen. Ik vind het tof. Of dat nu is met het Slutist Tarotdeck of door psychometrie, al sinds kinds af aan ben ik gefascineerd. De scène uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban waarin Professor Zwamdrift een visioen heeft, kan mij nog kippenvel geven. Het is onheilspellend en mysterieus. En

Read More »

Hoe maak je maanwater met de volle maan?

Maanwater maken is een van de meest simpele manieren om maanmagie bedrijven. Op 29 mei 2018 is het Volle Maan. Deze maan wordt de Bloemmaan genoemd. Wat is maanwater en wat kun je er mee? Ik geef je 3 simpele tips om mee te starten. Maanwater maken Maanwater maken is geen

Read More »