Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Slutist Tarot Reading: 8 juni – 14 juni 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Orakelen. Ik vind het tof. Of dat nu is met het Slutist Tarotdeck of door psychometrie, al sinds kinds af aan ben ik gefascineerd. De scène uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban waarin Professor Zwamdrift een visioen heeft, kan mij nog kippenvel geven. Het is onheilspellend en mysterieus. En hilarisch.

Hopelessly mundane..

Als Hermelien een voorspelling moet doen, zegt Sybilla het volgende:

“I am sorry to say that from the moment you arrived in this class, my dear, it has been apparent that you do not have what the noble art of Divination requires. Indeed, I don’t remember ever meeting a student whose mind was so hopelessly Mundane.”

Hermelien is gewoontjes. Ze heeft geen gave voor divinatie. Sybilla maakt korte metten met haar kritische geest.

Om er vervolgens nog een schepje boven op te doen:

“My dear, from the first moment you step foot in my class, I sensed that you did not possess the proper spirit for the noble art of divination. No, you see, there. Oh, you may be young in years, but the heart that beats beneath your bosom is as shrivelled as an old maid’s, your soul as dry as the pages of the books to which you so desperately cleave.”

Boekenwijsheid dus. Ze heeft niets daadwerkelijk doorleeft of doorvoelt.

En hier vind ik het dogma (dat ik in veel heksenkringen tegen kom) heerlijk botsen met het wereldbeeld van ‘dreuzels’. Ik zie enerzijds heksen prat gaan op hun ‘anders zijn’. Als zij niet begrepen worden.. dan ligt het vooral aan de dreuzel. Andersom worden heksen vaak gezien als, op z’n minst, vreemd. Alsof alles tussen hemel en aarde allang vastgesteld, beschreven en bewezen is en het gedachtegoed van de heks maar waus is. Een heks is als kind écht in de toverdrank gevallen.

Zelf ben ik weleens uitgelachen door een gemeentelijke ambtenaar die ik tegen kwam bij een lezing van Martha Nussbaum (Amerikaans filosofe). “Hééé, daar hebben we Hettie de Heks”, riep ze toen ik haar groette. Ook had ik eens een vakantievriendje dat het van zijn ouders met mij  moest ‘uitmaken’, vanwege mijn occulte interesses. Heks en dreuzel begrijpen elkaar niet altijd. De dreuzel verwijt de heks ‘vreemd, vaag en anders’ te zijn en de heks verwijt de dreuzel slechts te begrijpen wat hij ziet of wat beschreven is in de boeken. Reden genoeg om in de bezemkast te blijven.

In de bezemkast

Om deze redenen heb ik nooit echt te koop gelopen met mijn heksen-interesses. Maar goed, ik ben altijd gefascineerd gebleven door de heksenwereld.  Ik ben niet alleen geïnteresseerd in de rituelen en gebruiken maar ook in de psyche van heks.

harry potter GIF

Zo heb ik natuurlijk ook mijn vraagtekens bij ‘orakelen’ oftewel het waarzeggen. Ik gebruik mijn kaarten ook niet als methode om ‘waar te zeggen’. Ik geloof niet dat je de toekomst kunt voorspellen, daarvoor zijn zaken als oorzaak en gevolg simpelweg te complex. Ik vind ze wel heel nuttig als methode om inzicht mee te verkrijgen.

Met een toefje ‘intuïtie’ natuurlijk. Dat dan weer wel.

Slutist Tarot Reading: 8 juni – 14 juni 2018

Iedere week trek ik 3 kaarten uit mijn Slutist Tarotdeck voor de wekelijkse reading. De eerste kaart heeft betrekking om de intentie van die week; wat wil je deze week bereiken / wat is het onderwerp? De tweede kaart heeft betrekking op de focus van die week; hoe kun je ervoor zorgen de intentie leven in te blazen / wat moet je doen om je doel te bereiken? De derde kaart heeft betrekking op een tipje van de sluier, een uitdaging, waarschuwing of aanwijzing.

Kaart 1: II of Wands

Intentie van de week

Je plukt steeds meer de vruchten van het beoefenen van je slaypower. Al de emotional labour die je hebt gedaan heeft zin gehad. Je hebt meer controle en voelt voldoening bij het werk dat je doet. Je komt bij jezelf. Je moet ook een beetje lachen om jezelf. Degenen die je adoreerde en aanbad, kijken nu op tegen jou. Misschien heb je jezelf wel eens voor aap gezet, terwijl je streefde naar wat de competitie had (groen gras, weet je wel). Nu kun je jezelf natuurlijk heel tof vinden en blij zijn met je succes. Wat nog beter is, is om je hervonden kracht in te zetten voor nieuwe doelen. Gebruik je nieuwe kracht en invloed ten behoeve van het goede.

Kaart 2: IX of Cups

Focus van de week

Je voelt je gezien. Je hebt meer vertrouwen in je lichaam en geest. Alhoewel je jezelf nooit moet onderwaarderen, is het ook van belang niet te veel ego te hebben. Succes is vluchtig. Zorg dat je niet naast je schoenen gaat lopen. Bedank de mensen die jou hebben geholpen in donkere tijden. Anders lopen ze weg. Vind jezelf dus niet te tof. You’re NOT to cool for school, witchlady!

Kaart 3: XVII the Star

Uitdaging van de week

Je wordt wakker van je trauma’s, pijn en de ellende van de afgelopen tijd. Er is weer licht aan het einde van de tunnel. Dat licht kan je gidsen naar een plek waar je je goed voelt. Slaypower hebt. Vind de moed om helemaal te zijn wie je wilt zijn. Je meest ware zelf. Alhoewel het nog best donker is, weet je waar je naar toe moet. Je noorderster staat helder aan de hemel. Durf hem te volgen. De moed om dat te doen zit al in jou. To hell with bullshitting yourself!

Praktische tip:

Reflecteer deze week eens op de afgelopen periode. Wie heeft je geholpen in donkere tijden? Wat heb jij gedaan om je demonen onder ogen te zien? Welke schaduwwerk heb je verricht en wat zijn de resultaten? Deel je reflecties in de Sisters of Slay Facebookgroep als je behoefte hebt aan gelijkgestemden. Terugkijken op je successen en overwinningen zorgen ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Ga er niet te snel aan voorbij, maar maak tijd om dankbaar te zijn voor wat je gerealiseerd hebt.

I wish you a magical week!

Verder lezen..

Witchy Workshop op 26 juni 2018

Na het succes van Witches Be Like bij Adem Inn, organiseert Urban Witches Rotterdam de Witchy Workshop. Heb je weleens gehoord van stadshekserij? En zo ja, hoe bedrijf je hekserij in een metropool als Rotterdam? Is hekserij wel mee gegaan met zijn tijd? Amanda van Urban Witches Rotterdam vertelt je

Read More »

Wat hekserij mij leerde over selfcare en depressie.

Soms heb je rukdagen, baaldagen, kutdagen. Van die dagen waar niks wil lukken, niets meezit en je geen idee hebt wat je met jezelf of je omgeving aan moet. Met deze dagen weet Lis ondertussen wel raad, ze vertelt je wat hekserij haar leerde over selfcare en hoe zij omgaat

Read More »

DING DONG “Mag ik even met u over de duivel praten?”

Ik durfde geen nieuwsbrief meer te sturen of blog te schrijven Na bijna een jaar onder een steen geleefd te hebben was het tijd om mezelf weer te confronteren met de boze buitenwereld. Ja, de wereld voelde namelijk nogal boos aan. Zonder in detail te willen treden, kan ik wel

Read More »