Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Slutist Tarot Reading: 1 juni – 7 juni 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Als je mijn Instastories volgt of in de Sisters of Slay groep zit weet je dat ik regelmatig een kaartje trek. Ik heb de tarot geleerd van mijn moeder toen ik 11 jaar oud was. Ik oefende mij suf op collega’s en klasgenoten. Er kwamen verschillende decks voorbij en nu ben ik verliefd op het Slutist Tarotdeck. Het deck is gemaakt door Morgan Claire Sirène en Kristen Korvette en zet de divine feminine centraal.

Van The Fool naar The Maiden

Wat het deck zo speciaal maakt is het feit dat de klassieke vertelling van ‘The Fool’ vervangen is door het archetype van de ‘The Maiden’. Het deck is daardoor inclusief voor mensen die zich niet identificeren met de gebruikelijke mannelijke CIS archetypes. Het verhaal van ‘The Maiden’ gaat dan ook over de zoektocht naar de divine feminine in jezelf.

Een moderne interpretatie van de klassieke tarot

Veel moderne tarotdecks verlaten de beeldspraak van misogynie, racisme en imperialisme die je terug ziet in de klassieke tarot vertelling en hun afbeeldingen. Het deck is sexpositief (yeah voor sluts!) en daarmee een viering van inclusief feminisme. In het Slutist tarotdeck zijn titels zoals koning, koningin, prins en prinses vervangen door meer toegankelijke en geaccepteerde titels gebruikt in de LGBTQIA+ en fetish gemeenschap, aldus de makers. Het Slutist Tarot focust zich op een vertelling voor mensen die zich begeven in het feminiene spectrum, er zitten enkele masculiene en mannelijke uitzonderingen in.

Het is mijn missie om hekserij naar de 21e eeuw te brengen. Dit kun je niet doen zonder je bewust te zijn van de maatschappelijke ontwikkelingen en problemen. Met het Slutist Tarotdeck kan ik readings geven waar meer mensen zich in kunnen herkennen.

Slutist Tarot Rotterdam
Slutist Tarot Rotterdam

Slutist Tarot Reading: vrijdag 1 juni – donderdag 7 juni 2018

Iedere week trek ik 3 kaarten uit mijn Slutist Tarotdeck voor de wekelijkse reading. De eerste kaart heeft betrekking op de intentie van die week; wat wil je deze week bereiken / wat is het onderwerp? De tweede kaart heeft betrekking op de focus van die week; hoe kun je ervoor zorgen de intentie leven in te blazen / wat moet je doen om je doel te bereiken? De derde kaart heeft betrekking op een tipje van de sluier, een uitdaging, waarschuwing of aanwijzing.

Kaart 1: ACE OF CUPS
Intentie van de week

Yeah, het is vrijdag. Het weekend staat voor de deur en deze week kent de intentie van de Ace of Cups. Er is iets of iemand in je leven die je week in de benen maakt. Iedere dag ben je vervuld van emotie voor diegene (dit kan ook een project of iets anders zijn). Je voelt je vervult van het feit dat er zo iets moois in je leven is. In die momenten voel je je licht, gesteund en relaxed. Gevoelens van angst zijn op de achtergrond. Geniet hiervan! Laat dat lichte en relaxte gevoel toe in je leven.

Kaart 2: VI OF CUPS
Focus van de week

De VI of Cups leggen hun focus deze week op oude relaties. Wellicht duikt er iemand op die je lang niet gezien hebt. Je herinnert je van alles over jullie tijd samen, vaak met een nostalgisch gevoel. De herinneringen doen je denken aan een simpelere tijd. Laat je niet bedotten. Gevoelens van nostalgie, toen seks nog vies was en de lucht nog blauw, zijn zelden gebaseerd op de ALLE feiten. Niet alles was fine and dandy, vergeet dat niet.

Kaart 3: VII EXPERIENCE
Uitdaging van de week

De uitdaging deze week ligt bij het opdoen van nieuwe ervaringen. Ga erop uit. Doe nieuwe dingen! Ontdek jezelf. Dit hoeft geen Ayahuasca-tip te zijn. Je kunt ook nieuwe ervaringen opdoen door het ‘oefenen’ van nieuwe situaties (het leren aangeven van je eigen grenzen bijvoorbeeld). Bescherm jezelf als je je kwetsbaar voelt op emotioneel of fysiek vlak. Als je dat niet doet gaat het fout. Dus praat met je vrienden of een therapeut. Mediteer. Sport. Let op je voeding. Als je je angstig voelt, is dit een goed moment om jezelf te confronteren en het voor jezelf op te nemen. Kijk hierbij ook goed naar je eigen gedrag en aandeel. Leer je eigen energie te beheersen.

Praktische tip:

Gevoelens springen alle kanten uit deze week. Neem de controle en maak met jezelf afspraken om je slaypower in check te houden. Mijn favoriete manier; een maanbad nemen, mediteren of sporten. Lucht je hart en neem verantwoordelijkheid voor je energie.

I wish you a magical week!

Wil je kennismaken met de Slutist Tarot? We trekken vast een kaartje tijdens de Witchy Workshop op 26 juni a.s. bij Adem Inn!

DISCLAIMER: ik heb nooit alle wijsheid in pacht en voorspel niet ‘de toekomst’. De tarotkaarten gebruik ik als methode om inzicht te krijgen in een situatie. Wil je een tarot sessie boeken met mij? Check dan even de shop

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden 😉

Verder lezen..

Hekserij Rotterdam

Urban Witches X Motel Mozaique Festival. Boek je gratis tickets!

Ga mee op zoek naar de Maasgod en ontdek dat ook Rotterdam zijn eigen stadsmythologie heeft. Onze havenstad heeft namelijk haar eigen verborgen en zeker ook mysterieuze kanten. Leer de magische bloemen en planten van de verborgen historische tuin Schoonoord kennen en ‘ontdek-je-meditatie-plekje’ in de drukke binnenstad van Rotterdam. We

Read More »
Slutist Tarot

Witches Be Like @ Adem Inn op 10 mei 2018

Wel eens gehoord van de maasgod en rottenimf? Of van Slutist Tarot: de intersectionele, sekspositieve versie van het tarotdeck? Op donderdag 10 mei staat Adem Inn in het teken van stadshekserij, een vorm van spiritualiteit die juist niet is blijven steken in de Middeleeuwen. Stadsheks Amanda en historicus en filosoof

Read More »

Dromen, hekserij en magie

Dromen, hekserij en magie. Voorspellende dromen, eeuwenoude symboliek, onheilspellende boodschappen. Je kunt ze allemaal vinden in je dromen. Kun leren dromen? Heksje Weltevree ging op zoek.. Ik droom omdat ik het kan. Ken je dat gevoel? Je wordt wakker en hebt net een mega-intense droom gehad. De symbolen vlogen om

Read More »