Rotterdams Nieuwjaars Ritueel

De Urban Witches Rotterdam doen een écht Rotterdams Nieuwjaars Ritueel. We brengen schaduwen en zorgen aan de Maasgod en gaan met veel magie het nieuwe jaar in!

Op 4 januari zitten we twee dagen voor de nieuwe maan. Als je meedoet aan de New Moon Intention Challenge kun je jezelf voorbereiden op het nieuwe jaar door mee te doen aan een Nieuwjaars Ritueel waarbij we de energie van de donkere maan aanroepen.

Als je mee wilt doen aan dit ritueel vraag ik de het volgende mee te nemen:

  • een (kiezel) steen met een beschrijfbaar oppervlak, het liefst een beetje platte steen
  • optioneel: een symbool of een offer die iets te maken heeft met jouw schaduwen, angsten, slechte ervaringen die kwijt wilt. Let op: kies iets milieuvriendelijks want offeren het daarna aan de Maasgod en die houdt niet van plastic soep.

Locatie: Willemsplein 77 (voor restaurant Prachtig aan de waterkant), aan de voet van de Erasmusbrug, Rotterdam

Tijdstip: 4 januari om 16.00 – 16.45

En daarna? Voor degenen die dat willen drinken we nog ergens een biertje / glaasje fris in de Witte de Withstraat of bij restaurant Prachtig.

Tickets: tickets zijn gratis maar niet vrijblijvend. Met het bestellen van je ticket doe je een commitment en ga ik ervan uit dat je komt. Uitverkocht!

Let daarbij op dat we het ritueel buiten doen en je je goed aankleed. Bij dit ritueel zal er een journalist en fotograaf van het NRC aanwezig zijn. Ze maken over het nieuwjaarsritueel een klein item voor de rubriek ‘Vrij’. Kijk voor een indruk op: https://www.nrc.nl/rubriek/vrij/

Blijf op de hoogte via het facebook event.

Verder lezen..

Een heksenbezem in de boom en ander bijgeloof

Eindelijk heb ik mijn heksenbezem gevonden. Onlangs was ik op vakantie in de Noord-Spaanse regio Asturië. Aan de voet van de Covadonga, een van de grootste bergen van de Picos de Europa, vond je winkeltjes met allerlei prullaria. Meestal is het alleen maar toeristenmeuk. Eén winkeltje stak er met kop en schouders

Lees verder

Doe mee met de Midsummer Night Run Rotterdam op 22 juni 2018

De viering van Midzomernacht kent reeds een lange geschiedenis met uiteenlopende activiteiten; van geneeskrachtige planten plukken tot het ontsteken vreugdevuren. In Scandinavië wordt deze nacht ook nu nog uitbundig gevierd. Loop op Midzomernacht mee en geniet van de kortste nacht van het jaar. Wij hebben straks ook iets te vieren:

Lees verder

Update van de online agenda – Wilde Weelde Coven

Er is een agenda update gedaan voor het najaar. 7 september – New Moon & Voorleesuurtje 24 oktober – Schaduwwerk Intensive 19 november – Volle Maan Viering 21 december – Rooknachten Cirkel Alle activiteiten vinden online en in de avond plaats. Je kunt alle online activiteiten terugkijken in de coven. 

Lees verder