Oktober in foto’s – Het Wilde Weelde Leven

Er gebeurt zoveel leuks om te delen. Dit is mijn Weelde Leven van oktober 2020. Een soort fotodagboek, witchy style.

Het was, zoals altijd, weer een maand vol natuur. Ik woon midden in de stad, maar als stadsheks doe ik altijd mijn best om de verbinding te maken met de natuur en de wisseling van de seizoenen. Omdat het steeds kouder wordt, was ik deze maand ook bezig om het wat gezelliger in huis te maken. Ik pakte mijn slaapkamer aan. Met groot succes!

Deze maand heb ik heerlijk veel gewandeld. Een collega, die vlakbij mij woont, adopteerde onlangs een hondje uit het asiel en samen wandelen we vrijwel iedere middag in Het Park. Het is natuurlijk prachtig om alle kleuren te zien veranderen en te merken dat het écht herfst is. Het Park staat ook vol met paddestoelen. Zo vond ik al de tondelzwam, elfenbankjes, maar ook een aantal die niet kon determineren. Normaal gesproken maken we een stop bij Parqiet, maar inmiddels neem ik een kleine thermoskan met thee mee. Zo blijven we warm en voelt het echt als een uitstapje.

De persco keek ik onder een dekentje in mijn stamkroeg. Het had iets surrealistisch. Alsof we naar het Nederlands elftal gingen kijken op groot scherm, solidair met elkaar. Helaas nu met minder leuk nieuws, de cijfers stijgen en de horeca moet dicht.

Met de nieuwe maatregelen konden we niet meer met een grote groep wandelen. Daarom gingen we in een klein groepje de Rottenimf Research Wandeling doen met de Wilde Weelde Coven. Tijdens deze wandeling genoten we van het zachte weer en leerde we de Rottenimf kennen. We hadden aandacht voor de symbolen en kleuren die te maken hebben met deze Rotterdamse godin. De observaties worden gebruikt voor mijn publicatie over deze stroomgodin.

Ik wandelde ook samen met mijn moeder in het Kralingse Bos. Hier kwam ik twee bijzondere zwammen tegen die ik nog nooit eerder in het wild tegen kwam: de boskip en de oesterzwam. Helaas was de boskip al helemaal geplukt. Hij schijnt de textuur en smaak te hebben van gebakken kip, vandaar ook de naam. Het had mij heerlijk geleken om daar een stukje van te proeven. De oesterzwam kennen we allemaal wel. Die is overal wel heerlijk bij.

Ook in de tuin gebeurt van alles. Ondanks het natte maar zachte weer komt er van alles omhoog zoals de rozen, monnikskap en herfstaster. Natuurlijk veranderde mijn altaar mee. Ik vond een pompoen bij de boer. Wat je nog meer ziet: een handzeis, kastanjes, boomschors, gedroogde bloemen, een carneool, paddenstoelen en gedroogde zaden. Ik ben klaar voor samhain!

Ook kreeg mijn slaapkamer veel aandacht. Bij de tweedehands winkel tikte ik 3 rollen art-deco behang op de kop. Precies genoeg voor de slaapkamer muur. Samen met mijn broertje en geliefde hebben we er een heus oosters boudoir van gemaakt. Ik had eerder op Marktplaats een bed gevonden. Voor slechts 250,- euro kreeg ik een hemelbed, 2 elektrische lattenbodems en 2 nachtkastjes. De spiegel is een erfstuk van mijn oma.

De schorpioen (mijn sterrenbeeld) heb ik ooit van mijn moeder cadeau gehad. Ze kocht hem in een Spaanse antiekwinkel. Het kleine Maria lijstje komt ongetwijfeld ook bij de kringloop vandaan.

Ik probeer alles wat ik koop duurzaam te doen. Bijvoorbeeld kleding die lang meegaat en verantwoordelijk is gefabriceerd. Heel vaak komt het uit een vintage winkel of via Vinted (wat een wereld uitvinding). Meubels en accessoires komen vrijwel voor 95% uit de kringloop. Het is goedkoper en vaak ook authentieker, spullen met een verhaal.

Wil je meer? Volg dan ook mijn stories op instagram.

x

Atropa.

Verder lezen..

Update van de online agenda – Wilde Weelde Coven

Lockdown of niet. De Wilde Weelde Coven gaat door. Er is een agenda update gedaan: ⭐ 14 November – WITCHES BE LIKE – Q&A Zoom ⭐ 19 December – Maasgod & Rottenimf vertelling in Rotterdam ⭐ 20 december – Yule / Vrouw Holle – ZOOM Class over Godinnen van eigen

Read More »

Waking up with the Equinox (event)

Het is bijna lente en het is tijd voor alle heksen om uit hun holletjes te kruipen en weer WAKKER te worden. Na maanden slapen, hard werken of gewoon niet toekomen aan hekserij biedt deze bijeenkomst je de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en terug te komen bij het plezier

Read More »

Ritueel voor Lughnasadh

Het is heet, zomerig en de zwoele nachten zijn nog lang niet voorbij. Het weer is niet Hollands. Zo lang hebben we het nog nooit warm gehad. Lughnasadh, ook wel Lammas genoemd, is een van 4 belangrijke vieringen uit de pre-christelijke Keltische kalender en wordt gevierd op 1 augustus.. ze

Read More »