Maan van de kortste nacht op 29 juni 2018

curators:

presenting from:

opening hours:

price:

Gisteravond mocht ik mijn eerste stadshekserij workshop geven bij Adem Inn. Wat een fantastische coven aan bruja’s! Natuurlijk kwam ook de maan van kortste nacht aan bod. De zomerzonnewende is immers net geweest! 

Ja, maar dat is dus ook de langste dag.

Als het de maan van de kortste nacht is, is het automatisch ergens rond die maan de langste dag van het jaar. We vieren op 21 juni de zomerzonnewende, ook wel het zomer solstitium genoemd. Deze dag markeert een omslagpunt in het jaar. Na 21 juni worden de dagen korter en de nachten langer. We dalen langzaam weer af naar de donkere kant van het jaar (snert!). Maar, voorlopig is de zon nog sterk en kun je hem aanwenden voor een portie SLAYPOWER.

Rijping is key

De maan van de kortste nacht heeft als thema ‘rijping’. De eerste oogst wordt van het land gehaald en je kunt al wat vruchten plukken. Mocht je nu als stadsheks geen boomgaard aan je flat hebben hangen, kun je natuurlijk ook de ‘figuurlijke’ oogst in je leven bekijken. Rijping, de afgelopen groeiperiode en de geplukte vruchten zijn mooie metaforen voor het reflecteren op je doelen het afgelopen half jaar.

Steenbok is je mattie

De maan staat in steenbok. De steenbok is een go-getter, dreamchaser en een productief typje. Check dus in je binnenwereld of je nog wat zonnekracht nodig hebt om jouw doelen een ‘schop onder hun reet’ te geven. De steenbok is namelijk een ambitieus teken die heel hard kan werken. Heb je weleens een berggeit gezien? Die huppelt behendig van rots naar rots. Hij is in staat tot grote hoogtes te klimmen en op plekken te komen waar jij en ik nog nooit geweest zijn. 

Geniet met deze maan van de kortste nacht dus van je inspanningen. Ga picknicken in de avondzon, doe een volle maan meditatie, ga dansen.. maar geniet vooral van die heerlijke zonnestralen.

Praktische tip: maak maanwater.

See you in da moon!

x

𓆙 Atropa 𓁼❊𓁼
Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.