Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Maan van de kortste nacht op 29 juni 2018

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Gisteravond mocht ik mijn eerste stadshekserij workshop geven bij Adem Inn. Wat een fantastische coven aan bruja’s! Natuurlijk kwam ook de maan van kortste nacht aan bod. De zomerzonnewende is immers net geweest! 


Ja, maar dat is dus ook de langste dag.

Als het de maan van de kortste nacht is, is het automatisch ergens rond die maan de langste dag van het jaar. We vieren op 21 juni de zomerzonnewende, ook wel het zomer solstitium genoemd. Deze dag markeert een omslagpunt in het jaar. Na 21 juni worden de dagen korter en de nachten langer. We dalen langzaam weer af naar de donkere kant van het jaar (snert!). Maar, voorlopig is de zon nog sterk en kun je hem aanwenden voor een portie SLAYPOWER.

Rijping is key

De maan van de kortste nacht heeft als thema ‘rijping’. De eerste oogst wordt van het land gehaald en je kunt al wat vruchten plukken. Mocht je nu als stadsheks geen boomgaard aan je flat hebben hangen, kun je natuurlijk ook de ‘figuurlijke’ oogst in je leven bekijken. Rijping, de afgelopen groeiperiode en de geplukte vruchten zijn mooie metaforen voor het reflecteren op je doelen het afgelopen half jaar.

Steenbok is je mattie

De maan staat in steenbok. De steenbok is een go-getter, dreamchaser en een productief typje. Check dus in je binnenwereld of je nog wat zonnekracht nodig hebt om jouw doelen een ‘schop onder hun reet’ te geven. De steenbok is namelijk een ambitieus teken die heel hard kan werken. Heb je weleens een berggeit gezien? Die huppelt behendig van rots naar rots. Hij is in staat tot grote hoogtes te klimmen en op plekken te komen waar jij en ik nog nooit geweest zijn. 

Geniet met deze maan van de kortste nacht dus van je inspanningen. Ga picknicken in de avondzon, doe een volle maan meditatie, ga dansen.. maar geniet vooral van die heerlijke zonnestralen.

Praktische tip: maak maanwater.

See you in da moon, bruja!

DISCLAIMER: ik heb nooit alle wijsheid in pacht. Mocht je opmerkingen / aanvullingen hebben.. stuur ze naar amanda@urbanwitchesrotterdam.nl  Ik zeg niet dat ik er wat meedoe 😉

Are you a Grammar-Witch? Schroom niet om mij te wijzen op mijn taaltechnische onvolkomendheden

Verder lezen..

DING DONG “Mag ik even met u over de duivel praten?”

Ik durfde geen nieuwsbrief meer te sturen of blog te schrijven Na bijna een jaar onder een steen geleefd te hebben was het tijd om mezelf weer te confronteren met de boze buitenwereld. Ja, de wereld voelde namelijk nogal boos aan. Zonder in detail te willen treden, kan ik wel

Read More »

Slutist Tarot Reading van 21 – 27 januari 2019

Heb je deze week de Slutist Tarot Reading op Instagram gemist? Kijk hieronder de video terug. Deze week trok ik weer 3 kaarten.  Slutist Tarot Reading van 21 – 27 januari 2019 In deze aflevering vertel ik iets over: Slutist Tarot Reading van deze week: 5 of wands, the Whore en

Read More »
Slutist Tarot Reading: 1 juni – 7 juni 2018

Slutist Tarot Reading: 1 juni – 7 juni 2018

Als je mijn Instastories volgt of in de Sisters of Slay groep zit weet je dat ik regelmatig een kaartje trek. Ik heb de tarot geleerd van mijn moeder toen ik 11 jaar oud was. Ik oefende mij suf op collega’s en klasgenoten. Er kwamen verschillende decks voorbij en nu ben

Read More »