Lessen voor babywitches: op zoek naar je oerkracht

Heksje Weltevree deelt haar lessen en inzichten. Alles wat zij had willen weten toen ze net begon met hekserij en magie. Ze deelt graag haar ervaringen en ouwe wijven heksenkennis met beginnende heksen.

Zomaar ineens was het daar. Een gevoel dat er meer was. Alsof het licht aanging in mijn hoofd. Als verpleegkundige en single moeder in Rotterdam had ik een druk leven. Weinig tijd voor mijzelf in een wereldstad. Toch vond ik in kleine dingen een bepaalde rust. Als ik een vroege dienst had en de zon zag opkomen. Als ik een nachtdienst had en de volle maan in het kantoor stond. Soms waren de ‘volle maans-diensten’ een bitch. Er gebeurde altijd wel iets onverwachts…

Tarot als gateway-drug

Rond mijn 16e kreeg ik mijn eerste Tarotspel. Ik vond het rete-interessant. De mystieke plaatjes spraken tot mijn verbeelding. Ik was een dagdromer, nooit echt bezig met de dingen waar mijn leeftijdsgenoten mee bezig waren. Liever zat ik op mijn kamer te tekenen of met wierook aan naar mijn tarotkaarten te staren. Hoe het zat of hoe het werkte wist ik niet en dat interesseerde mij ook niet zo. Het was zoals het was.

Ik had het geluk dat er in mijn omgeving sterke vrouwen waren. Vrouwen die gewoon hun eigen spirituele ding deden. Een buurvrouw gaf healingen en had een megagrote boekenkast met boeken over chakra’s, kruiden, muziek en kookboeken. Een andere buurvrouw was kunstenares. Ze ging regelmatig naar een park met haar hond en zat dan wat te krabbelen in een notitieboekje. Ook daar snapte ik niets van. Ik kabbelde door mijn puberteit, haalde een diploma en ging een vervolgopleiding doen. Toch bleef op de achtergrond altijd dat mystieke, geheimzinnige en krachtige gevoel. 

Oerkracht

Ik kreeg een relatie en werd zwanger. Tijdens mijn zwangerschap werd het gevoel steeds heftiger. Een soort oerkracht-gevoel. Ik was een powervrouw en ik wist inmiddels dat er meer was tussen hemel en aarde. Mijn kindje werd geboren en mijn relatie was ruk. Zo ruk dat ik mijzelf bijna verloor. Het oergevoel werd steeds sterker, Alsof iets buiten mijzelf mij duidelijk maakte dat ik geen shit hoefde te pikken. Op een dag was het klaar. Ik besloot alleen verder te gaan. Ik was de emotionele mishandeling beu. Het constant te moeten horen dat ik mij aan moest passen, dat ik normaal moest doen. Het ging elke keer tegen mijn gevoel in. Ik kon mijn oergevoel niet meer negeren. Op het moment dat ik voor mijzelf koos ging het licht aan in mijn hoofd en lijf. Ineens voelde ik mij niet meer alleen. Vrouwen zijn met elkaar verbonden door energetische lijnen. We delen een oerkracht. 

Ik wist geen niks van hekserij. Ik had het beeld van de vrouw op bezem met zwarte kat. Maar ook hier voelde ik dat dit niet klopte. Er waren nog geen fora of websites over hekserij, dus moest ik het hebben van boeken. Mijn eerste boek was van Laurie Cabot: de heks in elke vrouw. Tijdens het lezen viel alles op zijn plek. Dit was wat ik zocht, dit was waar ik mij thuis bij voelde.

Op zoek naar de heks in mijzelf

Vanaf dat moment ben ik gaan lezen, zoeken en kijken. Wat is hekserij? Wat zijn jaarfeesten? Als beginnende heks heb ik regelmatig heel hard mijn neus gestoten. Het heeft mij 10 jaar gekost voordat ik begreep dat je niet alles hoeft te accepteren wat je leest. Of dat je klakkeloos aan moet geloven wat iemand zegt. Ik zou tegen iedere beginnende heks willen zeggen, nee schreeuwen, dat het prima is om nog niet alles te weten. Je komt vanzelf waar je moet zijn. Volg je gevoel en laat je niets wijsmaken. Trek alles in twijfel en vraag aan iedereen: waarom?

Waarom vier je jaarfeesten? Waarom noem jezelf heks?  Waarom zijn er heksenverbrandingen geweest? Waarom worden vrouwen onderdrukt?  Waarom schijnt de maan? Waarom wordt het lente? Krijg je geen duidelijk antwoord? Ga zelf op zoek! Maak je eigen heksenwereld, dit kun je. Die kracht bezit je. Die kracht heb je en die kracht zal altijd bij je zijn..

Deze blog is geschreven door Saskia Beukman.

Verder lezen..

Hekserij
Atropa

Happy Sagittarius Season!

Boogschutter (Sagittarius) 23 november tot 21 december Planeten: Jupiter Element: Vuur Tegenpool: Maagd 9e huis Geboortesteen: lapis lazuli, blauwe topaas Happy SAGG Season! Het sterrenbeeld

Lees verder >>
Wilde Weelde Coven
Atropa

Nieuw: Wilde Weelde Coven

Ik hoop dat je in goede gezondheid verkeerd en jij en geliefden deze crisis goed doorstaan. Corona heeft mij gek genoeg ook goed gedaan. Ik heb

Lees verder >>