Ik deed mee met de Big Witch Energy Class

curators:

presenting from:

opening hours:

price:

De class was al begonnen toen ik bij de Volle Maan Fissa was. Ik wilde er eigenlijk graag aan meedoen. Twee dagen later begon de voorverkoop van Thunderdome tickets. Ik sprong gelijk op en rende vol verwachting naar mijn vriend toe. ‘Doen of niet? Of wachten we tot er nog kaarten over zijn rond de datum dat het is?’ Hij opteerde voor dat laatste. ‘Mooi’, zei ik. ‘Dan start ik met de Big Witch Energy Class’. Zo gezegd, zo gedaan. Niet veel later kreeg ik mijn eerste mail. Hierin omschreef Atropa het belang van jouw intenties helder voor jezelf maken. Ik moest een talisman maken en deze een zelfbezwering influisteren.

Een zelfbezwering influisteren..

Ik had net een aankoop binnen gekregen van een spirituele webwinkel. Mijn zelfbezwering heeft te maken met het terugvinden van mijn eigen kracht, daarvoor koos ik een hanger van Herkimer diamant. Deze steen zorgt ervoor dat je geestesoog helderder wordt en je zuivere informatie kan ontvangen. Omdat ik mijn intuïtie nog wel eens aan de kant schuif, was het de uitgesproken taak van deze edelsteen om als mijn talisman te mogen dienen! Als ik mijn zelfbezwering kracht bij wilde zetten, deed ik wat Atropa zei volgens de instructie uit de e-mail. De volgende opdracht op dag twee was voor mij enigszins lastig. Knutselen.. Yeah right.

 

Met welke intentie doe je mee met de Big Witch Energy class?

Ik houd van tekenen, dus werd dit mijn projectje. Kaarsjes aan, pak stiften op tafel en kleuren maar. Een godinnensymbool, sterren, kattenpootjes en natuurlijk mijn intentie sierden dit briefje. Dit briefje heb ik dezelfde bezwering toegefluisterd en (Ja.. I know, ik heb niet geluisterd) in het hoesje van mijn telefoon gestopt. Mijn idee was dat bij het opladen, ook mijn intentie steeds werd geladen (talk about urban withcraft!).

 

De Superpower Proef

Op dag drie, na het beluisteren van een filmpje over de chakra’s en hun eigenschappen, was het aan mij te noteren wat ik allemaal voor magisch en onverklaarbaars heb meegemaakt in mijn leven. Ik heb mijn Book Of Shadows erbij gepakt en ben lekker gaan pennen. Van voorspellende dromen en denkbeeldige vriendjes tot het daadwerkelijk ontmoeten van dat vriendje en spreken met overledenen, been there done that. Dun lijntje met gene zijde heb ik zeker wel. I’m weird like that. Mijn keelchakra, mijn kruinchakra en derde oog zijn hier zeker mee verbonden. Ik heb eigenlijk altijd al een lijntje met boven gehad. Het was mooi om deze trip down memory lane te maken! Vanaf dag vier gaan we aan de slag met chakra’s en onze intuïtieve en magische powers. Door middel van een test kwam naar voren welke chakra’s intuïtief het meest AAN waren. Ik merkte dat ik intuïtief voornamelijk hoog scoorde op mijn keelchakra (ADHD, olé olé).

Op dag vijf mocht ik eenzelfde test maken, maar dan voor mijn magische gaven. Ook daar kwam mijn keelchakra als sterkst naar voren, samen met de hartchakra. Ik kan hier wel inkomen, aangezien ik enorm veel liefde in me heb, dit graag uit in alles wat ik doe en door te zingen en te praten letterlijk manifesteer wat ik wil. Tijdens de Big Witch Energy Class hebben we niet alleen over magie en hekserij in relatie tot onszelf. Ook onderzochten we onze meningen over spiritualiteit. Wat zijn mijn waarheden? Ik ontwikkel steeds meer een persoonlijke visie op hekserij: Je creëert je eigen toekomst door je keuzes en je lering uit situaties. Onze donkere kanten mogen bestaan, daardoor zijn onze lichte kanten ook aanwezig. Als er geen donker is, hoeft er geen licht te zijn. Zoals ik eerder in de Sisters of Slay groep zei: sexy zijn op de dansvloer lukt niet in TL licht. Drievoudige wet; het komt niet 3x zo hard bij je terug. In mijn mening komt het op drie vlakken terug. Iets gebeurt niet omdat God het wil, zo is het leven. Door verandering en levenservaring gebeurt er vanalles in je leven.

Halverwege de Big Witch Energy Class zijn we gaan mediteren. Door het beleven van deze Super Power meditatie kwam ik in mijn element en voelde ik me erg bijzonder. Tijdens de meditatie, bij het openen van mijn sacraalchakra, kwam mijn kat Bink ineens op mijn buik staan. Dat doet hij nooit, want hij is een beetje bang voor intimiteit. Dat gaf me aan dat ik goed bezig was. Mijn Bink is sowieso al erg gevoelig voor sferen, dus dit was een goed teken.

 

Come to the dark side, we have cookies

Toen werd het tijd om met die donkere kant kennis te maken. Ik ging op zoek naar mijn beperkende geloofsovertuigingen. Ik noteerde dat ik mezelf op de achtergrond vond staan, dat ik me niet goed genoeg voelde. Tijdens de Volle Maan Fissa hadden we de Schaduwwerk Tarot gedaan met de tarot. Ik ben altijd dwars, dus legde het met Lenormandkaarten. Mijn kaarten liegen nooit, ik moet ze soms alleen beter interpreteren. Die Schaduwwerk Tarot was behoorlijk confronterend, want ik zag mijn eigen angsten en hoe ik graag wil dat anderen mij zien. Misschien dat ik daardoor wel enigszins als een self fulfilling prophecy ga functioneren. The Secret enzo. Kleed je zus, dan krijg je zo. Het voelt goed en maakt me geaarder.

 

Witchy selfcare

Van het donker gingen we ook weer naar het licht. Dag 9 ging over witchy selfcare en hoe ik mijn zonnevlecht chakra activeer. Het echte Big Witch Energy werk! Wat doe ik daar aan? Tja, ik ben een echte fan van Lush producten, dus een heerlijke douche en een soort aromatherapie is iets wat mij echt oplaad. Een bad met een prachtige badbruisbal maakt me ook heel gelukkig. Boombox erbij met een lekkere witchy playlist, klein lampje aan en RELAX. Tekenen, schrijven, iets voor een ander shoppen of knutselen vind ik altijd leuk om te doen. Ik kan mij er soms totaal niet op concentreren door de chaos in mijn hoofd, maar als ik het dan af heb, VOEL ik mijn BWE groeien en gloeien!

 

Geen woorden, geen daden, maar patronen

Op dag 10 kwam al het zelfonderzoek en schaduwwerk samen. Hierdoor kon ik goed zien wat ik over de afgelopen dagen heb gedaan. Wat vermijd ik als de pest in het bedrijven van mijn Big Witch Energy en wat zijn de chakra’s die bij mij alles versterken? Mega-stoer om te zien, dat ik eindelijk weer ergens letterlijk energie aan heb besteed. Mijn keel-, kruin- en hartchakra zijn de chakra’s die ervoor zorgen dat ik mijn lijntjes kan laten vieren en strak spannen. Zoals je vroeger wel eens deed met twee blikjes en een touwtje, zo span ik het touwtje strak als ik wat meer ‘bereik’ wil hebben. Zo ook mijn intentie. Als ik mijzelf niet verzorg en verlept op de bank hang, gaat er echt geen energie van mij uit. Niets kan mij dan bereiken. Als een vettig laagje op je raam, er doorheen kijken wordt bemoeilijkt. Deze dag viel alles samen in een heldere inzichten.

De volgende dag ontvingen we weer een heerlijke inleiding van Atropa. Ze vroeg mij om mijn ‘highest exitement’ te noteren. Dat kriebelgevoel in je buik weet je wel, dat moment dat je je echt heel ondeugend en gelukkig voelt. Ik heb vaak dat kriebelgevoel. Meestal als ik iets semi stouts doe, zoals blowen. Maar voornamelijk het moment dat ik me ergens klaar voor mag gaan maken. Make-up, kleding, the works. De dag van een vakantie, het inpakken, mijn altaar opruimen of herinrichten, een pakketje ontvangen vind ik er ook zo een! Mijn katjes die ineens bij me komen of een compliment uit onverwachte hoek. Dit soort moment zorgen ervoor dat ik mij echt ontzettend happy voel.

 

Ethische spiritualiteit en hekserij

Op dag twaalf van de Big Witch Energy class werd mij gevraagd om mijn ethische code te benoemen als het gaat om magisch werk. Mijn regels binnen de hekserij zijn voornamelijk het gedeelte ‘an ye harm none, do as ye will’. Als je iets wil manifesteren, werk er dan ook voor in plaats van alleen je ritueel of spreuk te doen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je lekker gek kan zijn. Draai in het rond en voel de energie stromen. En misschien wel het belangrijkste, laat het los nadat je een ritueel of handeling hebt gedaan. Het komt bij je terug zodra dat nodig is. En laad jezelf weer op met een hapje eten, drinken, lekkere douche en zet je blote voetjes op de grond.

 

Oh yeah de lucky and magic dag 13.

Wat is nou echt de manier voor mij om een ritueel te ontwerpen en uit te voeren? Ik ben gek op zwieren en zwaaien. Ik dans door de kamer, roep mijn godinnen aan in mijn hoofd en breng mezelf in een staat die je het meest kan omschrijven als een soort van slaapdronken. Echt tussen de werelden. Hoe? Net zolang rondjes draaien of zwieren op je favoriete muziek tot je een beetje dizzy wordt. Daarna gaan mediteren met je lievelingsmuziek op. Kaarsen aan, desnoods naar buiten, met een wijntje in de tuin en je spullen die je graag gebruikt. Voor mij zijn dit pen en papier, mijn edelstenen die ik kies op intentie en daarnaast een wierookje. Daarmee voel ik me altijd heel hekserig. Mijn Lenormandkaarten liggen ook altijd klaar voor als ik alvast een soort van uitkomst zou willen weten. Ik voer mijn rituelen het liefst uit als de zon schijnt. Dan voel ik mezelf geweldig en laad ik mezelf ook altijd echt op. Afhankelijk van het ritueel, kies ik ook weleens een avond om uit te voeren. De stand van de maan hoort voor mij ook bij bepaalde rituelen. Kilootje of wat kwijtraken? Pak een afnemende maan. Nieuwe maan? Zet je intenties. Volle maan? Voer ze uit, manifesteer wat je wil bereiken. Vul je ritueel zo in, zoals jij je daar fijn bij voelt. Ik voel me in ieder geval al heel erg creatief gesterkt. Sacraal werk? Absoluut!

 

Aan alles komt een einde

De laatste dag van de Big Witch Energy class brak naar mijn gevoel al veel te snel aan. Ik mocht mijn ritueelopzetje ter feedback naar Atropa sturen en ze gaf goede aanwijzingen. Als bonus kreeg ik nog een mail met daarin een mooie afsluiter van de Big Witch Energy Class. Ik ga mijn ritueel gaan uitvoeren! Ik heb me echt heel erg gesterkt gevoeld door deze reis naar mijzelf. In eerste instantie heb ik mijn intentie geladen op mijn favoriete en toepasselijke edelstenen. Daarna heb ik mijn intentie in de aarde geplant bij mijn gekregen appelboompje. Naar mate het boompje groeit en ik deze aandacht geef, zal ook mijn intentie en kracht groeien. Mijn negatieve inzichten over mijzelf heb ik verbrand en de asresten met de wind mee laten voeren. Ik heb me rustig gevoeld en verwarmd in de zon. Ik heb daarna lekker iets gegeten en mijzelf weer terug op de aarde gebracht. Er verandert iets in je als je een ritueel uitvoert. Je bent zo met jezelf bezig, dat alles om je heen even lijkt te verdwijnen. Dat is hoe magie voor mij hoort te zijn.

Atropa heeft een hele nuchtere, maar inspirerende kijk op hekserij. Ze is oprecht blij om te horen als je een inzicht hebt gehad of dat je magic zichtbaar gewerkt heeft. Door deze Big Witch Energy Class heb ik mijn echte ik teruggevonden. Nu is het de bedoeling dat ik haar vasthoud.

Deze blog is geschreven door Amarantha Visser. Meer Urban Witches ontmoeten? Meer Urban Witches ontmoeten? Meld je dan aan voor onze online coven.

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.