Hoe reinig je jouw space met donkere maan energie?

curators:

presenting from:

opening hours:

price:

Als je Urban Witches al een tijdje volgt weet je dat ik gek ben op het maken van een nieuwe maanbad, het blijft een van mijn meest populaire artikelen. Maar ik ben toe aan iets nieuws, iets grondigers als het gaat reiniging. Het einde van het jaar nadert. De inschrijving van de New Moon Intention Challenge 2019 is geopend. Maar voordat het zover is, is het tijd voor reflectie en reiniging. Het is tijd voor magie met de donkere maan

Reflectie en reiniging

Voor het eerst in mijn leven woon ik alleen. Mijn huisgenoot is vertrokken. Ik heb het appartement met tuin in de binnenstad van Rotterdam helemaal voor mij alleen. De laatste verhuisdozen zijn in het busje getild. Er valt een enorme stilte. Ik was hier altijd al alleen maar nu voelt het anders. Het is een zachte aangename stilte. Dit huis was tijdelijke oplossing. We zouden hier kort wonen en dan zouden onze wegen scheiden. Het liep anders.

De muren zijn met haast geverfd. Mijn behang-skills waren nog niet echt ontwikkelt en ja, die plintjes.. zijn er nooit gekomen. Het was namelijk altijd de intentie om hier weer weg te gaan. Blijven was geen optie. Maar nu is dit mijn heiligdom. Mijn eigen sacred space. En ja, die ruimte roept om schone, frisse nieuwe energie. Out with the old and in with the new. Niet alles kan tegelijkertijd. Ik zal moeten sparen voor de upgrade waar ik zo naar verlang. Dus reflecteer ik op welke energie mijn space moet hebben.

Ik kom er al snel uit. Dit is een plek voor rust, ontspanning, creativiteit en samen-zijn. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. Waar ik kan rusten en tegen mijn liefje en katten kan aankruipen. Waar ik mijn Urban Witches atelier heb zodat ik kan knutselen en mooie dingen mag maken. Er zal weer gekookt worden en mijn kruidenkabinet zal uit zijn voegen barsten. De woonkamer zal bezaaid zijn met geborduurde kussentjes en zachte schapenvelletjes zodat ik samen met andere maanprinsessen bij kaarslicht maanmagie kan doen. Hier is een plek om uit te rusten, reflecteren en mediteren. Maar ook om te lachen en goede Nero d’Avola te drinken. Maar voor deze intentie is er meer nodig dan alleen een visie. Eerst is er reiniging.

Down met de donkere maanmagie

De donkere maan is niet zichtbaar aan de hemel. Ze wordt altijd verward met de nieuwe maan, waarbij er juist een klein sikkeltje te zien is. De donkere maan leent zich prima voor reflectie, niets doen, voor je uit staren en chillen. Maar je kunt ook juist magie doen bij de donkere maan. Het is een energie die van alles doet ‘verdonkeremanen’. Je kunt dingen laten verdwijnen. Zelf onzichtbaar zijn.

Voor mij is het een perfect moment om oude energie te laten verdwijnen. Oude banden waar ik vanaf wil. Dit wordt een uitbanningsritueel waar zelfs de meeste sterke banden mee worden losgesneden. Mijn banden met een ‘oude ik’. Een uitbanningsritueel dat in stilte wordt uitgevoerd. De laatste stofwolken en kluwen kattenhaar zullen verdwijnen. Spiegels worden afgeplakt. Ramen worden tegen elkaar opengezet. Sponningen worden gepoetst. Alles moet verdwijnen, uitgedreven worden. Het altaar wordt opnieuw georganiseerd. Oude kaarsen worden de prullenbak ingedonderd. Hier is niets meer, zoals het was.

Dit is geen voorjaarsschoonmaak. Dit is het ritueel reinigen van mijn sacred space. De heksenbezem voor de deur krijgt een sopje. Het zout op de drempel wordt ververst. Gordijnen worden gewassen met floridawater en de ruimte vult zich met de geur van gedroogde salie. Ik neem afscheid van oude bonnetjes uit mijn portemonnee en bindt een gouden muntje vast in de voering. De plantjes krijgen water en voeding. Ik fluister zachtjes tegen ze.. wat ben je gegroeid dit jaar.

Alles ruikt fris. De lucht is letterlijk vervangen.
En die plintjes.. die komen volgend jaar dan maar.

Happy BANISHING!

x

Atropa
Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.