Hoe maak je maanwater met de volle maan?

Maanwater maken is een van de meest simpele manieren om maanmagie bedrijven. Wat is maanwater en wat kun je er mee? Ik geef je 3 simpele tips om mee te starten.

Maanwater maken

Maanwater maken is geen rocket-science. Je hebt een glazen fles, water en een volle maan nodig. Voila, c’est ca! Dat is wellicht wat kort door de bocht. Wat kun je er nu mee en onder welke omstandigheden kun je maanwater het beste maken?

Nodig:

  • Een glazen fles (Nee, geen plastic. Plastic is stom en vervuild onze oceanen, #plasticsoup you know)
  • Water, gewoon uit de kraan. Maar je kunt ook rivier of zeewater (let wel op met het zout i.c.m. andere ingredienten) gebruiken
  • Een volle maan
  • Optioneel: edelstenen, kristallen, kruiden en andere spulletjes die passen bij jouw intentie (een verscheurde liefdesbrief / belastingbrief, het is jouw feestje)
Hoe ga je te werk?

Maanwater maken is niet moeilijk. Je bedenkt een intentie (waar ga je het maanwater voor gebruiken?). Je vult je fles met water, je doet er eventueel kruiden of edelsteentjes bij en je zet hem in het licht van de volle maan. Ik ben geen streng-in-de-leer heks maar ik zorg er wel voor dat ik mijn maanwater buiten zet na zonsondergang en weer weghaal voor zonsopgang. Anders heb je zonnewater. Comprende?

Daarnaast fluister ik mijn intentie natuurlijk de fles in. Als je wilt dat je maanwater luistert, is het handig dat je het maanwater vertelt wat je er van wilt. Je kunt je gidsen, engelen, spirits of buurvrouw vragen je te helpen om jouw intentie aan het werk te zetten.

Ik houd altijd een slag om de arm. Twee dagen voor en twee dagen na volle maan maak ik maanwater. Zet de fles VOL in het maanlicht, zo ‘vang’ je immers de maan. Kies een moment waarop jij voelt dat de maan het sterkst en krachtigst is voor jou.

PRO Tip: als je het water drinkt, zorg ervoor dat je jezelf niet vergiftigd. Geen gekke giftige kruiden erin of edelstenen die metalen afzetten. Dat is niet gezond voor je. Edelstenen die giftig zijn i.c.m. water zijn o.a. azuriet, chrysopaas en malachiet. Kijk hier voor een complete lijst.

Je kunt je fles maanwater ook omringen met stenen, kruiden, veertjes of andere belangrijke symbolen. Mediteer voordat je je maanwater maakt. Hiermee focus je je eigen energie en intentie op het ritueel. Geen ervaring met mediteren met de volle maan? Als je je inschrijft voor mijn tips + inspiratie per e-mail ontvang je gratis mijn volle maan meditatie. 

De invloed van de Bloemmaan

Iedere volle maan kent zijn eigen thematiek. De volle maan tussen 17 mei en 16 juni wordt de bloemmaan genoemd. Andere namen zijn grasmaan en honingmaan. De bloemmaan valt in een periode waar alle bloemen open springen. De straten ruiken naar wisteria (paarse, witte of gouden regen) en hooikoorts gedraagt zich als een maffia-baas. Alle bomen zijn inmiddels groen en de zomer zindert in de lucht. De eerste honing is klaar voor de oogst en de natuur bruist van de energie.

We stevenen langzaam af op de kortste nacht van het jaar, de zomerwende. Het is buiten lang licht en met een beetje geluk.. warm, kleverig en zwoel. Onkruid ziet ook zijn kans. Zorg ervoor dat je je tuintje goed verzorgd en op tijd ‘wiedt’ wat je niet meer nodig hebt. Niemand zit te wachten op onkruid, beperkende geloofsovertuigingen of andere vormen van schaduw.

PRO tip: Deze periode is perfect om stil te staan bij je groei en ontwikkeling. Wat heb je bereikt de afgelopen tijd? Waar heb je energie van gekregen? Welke onkruid kun je beter wieden? De energie van de bloemmaan is heel gericht. Gebruik deze focus dus om nog extra kracht te zetten bij jouw doelen.

Wat kun je met maanwater doen?

Je kunt heel veel doen met je maanwater. Drink het wanneer je extra energie nodig hebt. Geef je huid een oppepper door je te wassen met maanwater. Geef het aan planten die er een beetje sneu bij hangen. Groei en kracht is het thema van de bloemmaan.

PRO Tip: gebruik je maanwater voor je volle maanbad. Maanbaden zijn mijn favoriete manier om stil te staan bij de volle en nieuwe maan. Voeg je maanwater toe aan je bad en je voegt wat extra magie aan je wasbeurt.

Dit waren mijn tips voor maanwater. In de Wilde Weelde Coven werden er nog meer tips gedeeld. Willemieke gebruikt haar maanwater om kamerplanten mee te bewateren en als toevoeging aan haar kruidenbad. Je kunt ook een intentie zetten op het maanwater a.d.v.h. de thematiek van de maan. Zo maakte Willemieke afgelopen winter een zuiveringsspray van sneeuwmaanwater.

Liefs + Happy Full Moon!

-x Atropa 
Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

Verder lezen..

Eigen Kracht Eerst
Atropa

Dromen, hekserij en magie

Dromen, hekserij en magie. Voorspellende dromen, eeuwenoude symboliek, onheilspellende boodschappen. Je kunt ze allemaal vinden in je dromen. Kun leren dromen? Heksje Weltevree ging op

Lees verder >>