Business Witch: hoe ik een altaar bouw op de plee van mijn werk.

Kaat van Doremalen geeft je een inkijkje in haar hekserij en hoe zij met eenvoudige technieken de dag door komt. Kaat is een heks in een mannenwereld. Als bouwkundig tekenaar heeft ze dagelijks te maken met deadlines en stress. Toch heeft ze een manier gevonden op hekserij toe te passen op het werk.

Deadlines kunnen lastig en stressvol zijn. Soms neem je de stress mee naar huis of zit je met je handen in het haar op het werk. Burn-outs en overspannenheid zijn volksziekte nummer één. Daarom wil ik wat tips geven over hoe je hekserij kunt implementeren op, rondom en na je werk. 

Power & chill steen

Op mijn werk neem ik altijd mijn power- en chill steen mee, een smaragd. Als ik het even niet weet en ik heb even wat kracht nodig dan keer ik voor een minuutje in mezelf. En weet je wat? Het is de perfecte combinatie voor een toiletbezoek (OOK TIJDENS HET KAKKEN). De wc is de rustigste plek op kantoor. Als een van de weinige vrouwen op mijn werk heb ik het toilet zo goed als voor mij alleen. Het is dan ook mijn kleine selfcare altaar geworden. Er staan geurzakjes, fijne zeepjes en handcréme. Natuurlijk vinden ook mijn andere vrouwelijke collega’s dit fijn.

Belangrijke werkbeslissingen maken met de tarot

Voordat ik een vergadering in ga of een belangrijke beslissing moet maken, vind ik het fijn om alle voors en tegens op een rij te zetten. Zo nu en dan gebruik ik de tarot- of engelkaarten app om mijn prioriteiten naar boven te halen. Ik heb de verantwoordelijkheid om belangrijke knopen door te hakken. Wanneer mijn gedachten niet helemaal op orde zijn maar ik toch een belangrijke beslissing moet maken, helpt het mij een kaartje te trekken. Hierdoor krijg ik helderheid over mijn doel.

Aarden en anti-stress kristal grid

Werk mee naar huis nemen vind ik het meest vervelende wat er is. Mijn huis, ik en mijn partner hebben daar geen trek in. Ik laat wel even ruimte zijn voor mijn stress. En ik ventileer, ook al luistert er niemand. Ik schreeuw, stamp ferm met mijn voeten op de grond en terwijl ondertussen aard en contact maak met mijn power en chill steen. Nadat ik mijn gevoel eruit heb gegooid, leg ik graag een grid.

Hiervoor pak ik 4 kaarsen die alle windrichtingen belichamen. Hierna leg ik een wiel leggen tussen de 4 kaarsen. Ik kies er altijd voor dit met edelstenen, mineralen en kruiden te doen. Op alle windrichtingen leg ik een tarotkaart en die lees ik allemaal met een doel op:

  • Zuid: waar komt het gevoel vandaan?
  • West: wat is het doel dat ik moet bereiken?
  • Noord: waarom bezorgd dit doel mij stress?
  • Oost: wat moet ik doen om dit doel te behalen zonder stress?

 

Het grid is simpel maar doeltreffend. Je kunt natuurlijk ook andere vragen stellen, het gaat uiteindelijk om de intentie. Na mijn werk reinig ik mijzelf met een goed kruidenbad of door mijzelf lekker te smudgen. Beide helpen goed om de stress te verlichten, alhoewel dit voor mij korte termijn oplossing is voor lichte stress. 

Hekserij helpt mij ontzettend om mijzelf in mijn werk te ontplooien en ontwikkelen. Hekserij zit in me. Door het toe te passen in mijn eigen omgeving en situatie maak ik het mij nog meer eigen.

Deze blog is geschreven door Kaat van Doremalen. Meer Urban Witches ontmoeten? Meld je dan aan voor onze ketel.

Verder lezen..

Agenda
Atropa

Happy Samhain!

Heksje Weltevree schreef een stuk over Samhain. Ik ben jarig in november en een echte schorpioen. Misschien hou ik daarom wel zo van de herfst.

Lees verder >>