Hoe bescherm je je eigen energie en krijg je BIG WITCH ENERGY?

curators:

presenting from:

opening hours:

price:

Ik roep natuurlijk van alles over stadshekserij. Zo kon je van de week de Chicks and the City Podcast beluisteren over stadse magie en schreef ik er al eerder een artikel over. Via instagram krijg ik hele goede vragen en het is tijd om die te beantwoorden. Hoe bescherm je nu je eigen energie?

Als je mij op instagram volgt zie je dat ik regelmatig praat over stadshekserij en ik vroeg andere instawitches wat ze hierover wilden leren. Ik deed suggesties zoals hoe gebruik je sigils zodat je je bus altijd haalt? Hoe bescherm je je huis tegen stadse fratsen (lees: inbrekers) volgens oud Romeins gebruik of hoe zorg je ervoor dat je fiets niet gejat wordt?

Maar er kwam één hele duidelijke vraag naar voren: hoe bescherm ik mijn eigen energie in een grote stad? Hoe zorg je ervoor dat ik niet 20 fietstoeristen vermoord en mijn rust behoud? Hoe blijf je rustig blijf ondanks alle emoties en chaos van de stad? En hoe vind je bescherming en kalmte in het stadsverkeer (zeker als je de neiging krijgt mensen van de roltrap af te beuken omdat ze stilstaan aan de linkerkant van de roltrap)? Dit zijn allemaal vragen die te maken hebben met BASIC WITCH ENERGY. Dus hier een HOW TO NOT LOSE YOUR SHIT – tip top 10.

Repello Muggletum (ruh-PEL-oh MUH-guhl-tuhm)

Hoe zorg je ervoor dat je niet doodop, moe en leeggezogen thuis komt na een dagje stad? Natuurlijk kun je alle Dreuzels vermijden, nooit meer een voet in een bruine kroeg zetten en iedere afspraak blijven afzeggen die je eerder maakte.. Maar of dat een oplossing is om je eigen energie te beschermen? Tja..

Het is niet leuk om mensen teleur te stellen door een no-show te zijn bij The Spice Girls Tribute. En ja, een nieuwe / volle maanbad is fijn maar die kun je maar twee maal per maand doen (grapje, ik lig iedere dag in bad). Je kunt niet iedereen buiten de muren van je magische fort houden. Er moeten nu eenmaal boodschappen gedaan worden. Of je hebt net als ik ‘mensen-werk’ (I LOVE YOU, WITCHY PEOPLE) en je hebt veel contact met echte mensen met échte problemen, Gooische Vrouwen problemen, PMS gevoeltjes en kutdagen. Maar je wilt niet kostbare energie kwijtraken. Sterker nog, je wilt je eigen energie beschermen en versterken.

Je zal met hen en jezelf moeten dealen. Maar hoe ga je om met een herfststorm aan energie, emotie, gevoelens en chaos? Het zit allemaal in je Basic Witch Energy.

Het ligt gewoon aan jezelf.

Laat ik een ding duidelijk maken. Ik geloof niet écht in Dreuzels of energie-vampieren. Ik denk dat je heus vermoeid kan worden van een gesprek met een niet-zo-vrolijk-iemand en dat omstandigheden in je leven je een nare bui bezorgen. Maar mensen die je leegzuigen? Mehhh.. Ik zal het maar zeggen; het ligt (bijna) allemaal aan jou. Een ander kan jouw energie niet ‘opzuigen’, je denkt dat iemand dat kan en daarom gebeurt het.

Ik geef je een voorbeeld:

Het is maandagochtend en Marietje komt aan op haar werk. Marietje heeft goed geslapen en zin in de nieuwe week. Fluitend loop ze de kantine in. Marietje ziet Pietje. Pietje is een chagrijn, hij heeft altijd wat te zeiken en vind Marietje natuurlijk ook een beetje een rare snuiter vanwege al haar witchy interesses. Pietje is niet zo open-minded, vind Marietje. Pietje heeft ook zin in de week en begroet Marietje hartelijk: ‘Goeiemorgen, Hetty de Heks.. heb je er zin in?’. De moed zakt in Marietjes puntschoenen. ‘Zie je nou, hij vind mij raar’ denkt ze bij zichzelf en ze loopt sjokkend naar haar met kristallen bezaaide bureau.

Pietje heeft hier in feite niets geks gedaan en heeft ook niet Marietjes energie gestolen. Hij wenste een ‘goedemorgen’, benoemd en erkent iets wat belangrijk voor Marietje is (persoonlijke interesses) en toch voelt ze zich .. moe en leeggezogen terwijl de dag nog geeneens begonnen is. Hoe komt dit nu? Nogmaals het ligt aan Marietje.

In mijn wereld is vrijwel alles ENERGIE. We zijn aangesloten op dezelfde bron. Vanuit deze bron komt onze levensenergie (noem het prana, chi of voor mijn part bow-chica-wa-wa). Als we goed gaan manifesteert die levensenergie zich in een flow. We zitten ‘in de zone’, in ons element, het ‘stroomt’, we voelen ons opgewekt. Je vergeet de tijd, je knutselt mooie dingen, je bent creatief en je staat ‘aan’. 

Bow-chica-wa-wa

Toch voelen we ons niet altijd zo bow-chica-wa-wa. Het leven komt er tussendoor en werpt blokkades op. Die blokkades zijn in werkelijkheid beperkende geloofsovertuigingen (een gedachte zoals: Pietje vindt mij raar). Die beperkende geloofsovertuigingen kunnen heel uiteenlopend zijn; ik ben niet goed genoeg, geen enkele man is te vertrouwen, ik kan het niet etc. De beperkende geloofsovertuiging in het voorbeeld is: Pietje vindt mij raar. Terwijl Piet dat nog nooit gezegd heeft. Pietje heeft er namelijk wel bewondering voor. Hij vind het wel stoer dat Marietje zichzelf heks noemt. Het onderzoeken van die beperkende geloofsovertuigingen zijn de basis van je energie.  Als je die blokkades of schaduwen kan wegnemen, gaat het stromen en krijg je vanzelf Basic Witch Energy!

Hoe zorg je voor een goede Basic Witch Energy?

Basic Witch Energy is niet voor mensen die van excuses houden, comfortabel zijn in hun misére en geen verantwoordelijk nemen voor hun leven. Basic Witch Energy vraagt namelijk hard werken aan je schaduwkanten. Je moet jezelf durven kijken in de spiegel. Geen idee hoe je moet beginnen? Neem dan eens een kijkje bij Monica van het Blanco Instituut. We’re happy to help. 

Je kunt nog meer doen om je energie te versterken en beschermen. Ik gaf vroeger een mindfulness cursus aan hogeschoolstudenten en ik startte iedere bijeenkomst met een meditatie. Tijdens de meditatie visualiseerden de studenten dat er wortels groeide vanuit hun voeten in de aarde en leerde ze hoe ze overtollige energie konden ‘optrekken’ uit die aarde. Maar aarden is niet voldoende om je goed te voelen. Aarden ga ik hier verder niet uitleggen want er is al zoveel over geschreven. Wat ik zelf een nog sterkere beoefening vind is het beschermen van je eigen energie.

Slaypower 101

Ik schreef er al eerder over. Als stadsheks heb ik niet veel natuur om mij heen. Ik zoek haar op als ik er behoefte aan heb. Mijn werkterrein is de binnenstad. Ik woon en werk aan de drukste uitgaansstraat van Rotterdam. Het is hier nooit stil. Bij klokslag 00.00 uur hoor je mensen lachen, schreeuwen en plezier maken. Terugtrekken is er niet bij. Ik vind het daarom belangrijk om mijn eigen energie goed te bewaken. Hekserij heeft voor mij alles te maken met het focussen, richten en trainen van mijn eigen energie en kracht.

Stress, deadlines en de grootstedelijke dynamiek hebben invloed op mijn energie en daarmee op mijn slaypower. De afgelopen jaren heb ik dan ook veel geïnvesteerd in schaduwwerk en het beschermen van mijn eigen energie. Ik heb onnoemelijk veel geleerd. Ik beweer hier geen master in te zijn. Maar het gaat steeds beter. Ik beoefen meditatie, doe aan yoga, hardloop en zwem. Mijn ochtend-ritueel (meditatie, kruidenthee en Demon-To-Do lijstjes) heb ik inmiddels tot een heilige praktijk verklaard. Maar ook uitgaan hoort er voor mij bij. Uit mijn dak gaan, dansen. Ik maak eenvoudige dingen tot een ritueel en bewaak daarmee mijn slaypower. Doordat ik werk aan mijn Basic Witch Energy en mijn eigen energie bescherm creëer ik BIG WITCH ENERGY. En Big Witch Energy is een state-of-mind-body-and-soul waarin ik mij magisch voel.

10 tips voor BIG WITCH ENERGY

Ik kan hier enorm veel over schrijven. Maar ik geef je als laatste 10 tips voor BIG WITCH ENERGY.

  1. Werk aan je Basic Witch Energy met behulp van een therapeut, Monica of schaduwwerker.
  2. Know thyself, leer van jezelf kennen waar je energie van krijgt (ik krijg energie van de kunstwerken van Frida Kahlo en wandelen).
  3. Leer je grenzen kennen, zeg ‘nee’ tegen mensen waarmee je niet ‘vibed’ ook al denkt je hoofd van wel of is het ‘handig’ om iemand te leren kennen.
  4. Beweeg je energie op een inspirerende manier. Ik houd van iyengar yoga, burlesque-dans en apenkooi gym.
  5. Spreek je uit. Durf te zeggen wat je vind. Sta op voor je normen en waarden. “Believe in something, even if it means sacrificing everything”, het is het waard.
  6. Wees eerlijk naar jezelf toe en naar anderen. Houd de flow stromende door te zeggen wat je denkt, vind en voelt zonder daarmee lomp en ondoordachtzaam te zijn.
  7. Volg je highest excitement. Volg alles wat je inspireert, motiveert en kracht geeft. Wees hierbij streng, het moet je dezelfde kriebels geven als de ochtend van je 6-jarige verjaardag.
  8. Maak tijd voor jezelf. Neem je maandbad. Doe schoonheidsrituelen. Geef aandacht aan je altaar. This is me-time.
  9. Get out of your own head. Loop met de hond van de buren. Maak contact met de natuur. Doe iets voor een ander. 
  10. Wacht niet op iemand anders. Wacht niet op toestemming. Als dat betekent dat je alleen gaat, ga alleen. Het is zonde om te wachten op hetgeen waar je naar verlangd. Pak de regie en jaag je dromen na. Geef jezelf toestemming.


Happy New Moon, Witches

x-Atropa

Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.