Highs en lows 2018 van een stadsheks

Ik loop een beetje voor op de New Moon Intention Challenge maar iemand op Instagram inspireerde mij met haar lijstje van highs & lows 2018. Haar lijstje raakte mij omdat hij eerlijk was. Niet alleen maar positiviteit en hoogtepunten maar ook de diepe dalen en tegenvallers.

Zelfinzicht

Vorig jaar schreef ik al een vergelijkbaar lijstje: mijn grootste lessen uit 2017. En eigenlijk vind ik dit wel een mooi moment van reflectie. Ik vergeet namelijk gewoon heel veel. Pijn slijt en ik wen snel aan overwinningen. Toch kan het heilzaam zijn om goed terug te kijken op een jaar. Reflectie helpt je inzichten te verkrijgen over jezelf maar ook over situaties, relaties en je algemene state of being. Door reflectie houd je jezelf een spiegel voor. Je staat stil bij de keuzes die je hebt gemaakt maar ook bij je gevoelens en emoties. Reflectie vergroot je zelfkennis en geeft ook richting voor verandering. Reflectie vergt eerlijkheid maar ook doorzettingsvermogen. Ik vind openlijk reflecteren best eng. Het vraagt mij om mij heel kwetsbaar op te stellen naar anderen. Niet mijn sterkste kant.

Maar kwetsbaarheid is juist iets wat ik wil leren. Ik zette het al op mijn slaylist van augustus. Dus hier gaan we.. mijn grootste highs en lows van 2018.

🔮 Witches Be Like, ik mocht 2 x spreken bij AdemInn over stadshekserij

Ik start graag met een high. Ik vond het echt heel gaaf om twee keer het programma Witches Be Like te vullen. Ik mocht spreken over de Maasgod en Rottenimf en vertelde over mijn Slutist Tarot, de intersectionele, sekspositieve versie van het tarotdeck. Samen met historicus en filosoof Joyce Pijnenburg deelden we op deze avond onze kennis over hekserij. Ook in 2019 is de intentie uitgesproken om een vervolg te organiseren van Witches Be Like.

⚡️ Samenwerking met een museum voor de stadsmythologie werd afgewezen

Al een jaar lang loop ik met het verhaal over de Maasgod en Rottenimf onder mijn arm. Ik vind het doodeng om de boer op te gaan met de stadsmythologie van Rotterdam. Er was een museum dat heel enthousiast had gereageerd op mijn ideeën. Helaas werkte die persoon niet meer bij het museum en haar collega schoot het idee af. Maar goed, niet getreurd, ik ben er van overtuigd dat deze mythe een meerwaarde is voor de stad. 2019 wordt dus een jaar van angsten overwinnen en doorzetten met dit idee.

🔮 De vakantie in Triora was life changing

Mijn vakantie in Triora, Italië was magisch. Onze wause trip, de gekke toevalligheden, de gastvrijheid van de Italianen. Het eten, de natuur en cultuur. Dit dorp van 400 inwoners heeft mij diep geraakt. En ik denk dat ik terug moet. Iedere maand droom ik over Triora. Ik moet terug.

⚡️Mijn contract werd niet verlengd (en maar goed ook)

Wat had ik gehoopt op een vast contract, zeg. Ik werkte al 8 jaar in allerlei constructies voor de hogeschool; als ZZP’er, als invaller, toen ik studeerde, als parttimer. Een vast contract zou mij meer mogelijkheden geven dan als zelfstandige. Maar goed, mijn contract werd na diverse verleningen niet omgezet naar een vast contract. En maar goed ook. De werksfeer was verschrikkelijk. Het systeem rot en het onderwijs slecht. Ik mis mijn studenten en het plezier in het lesgeven. Maar ik mis de organisatie voor geen goud (met een flink aantal collega’s daargelaten natuurlijk). Ik heb geleerd dat ik mij niet moet conformeren aan een systeem waar ik mij niet in kan vinden. Dat ik beter dicht bij mijzelf kan blijven ondanks er goede redenen zijn om te blijven.

🔮 Ik behaalde mijn didactische aantekening

Dezelfde school stelde mij wel in staat om mijn didactische aantekening te behalen. Hierdoor ben ik les bevoegd om te doceren op HBO’s. Hier ben ik trots op.

⚡️ Ik verloor een belangrijke vriendschap

Dit jaar stond voor mij ook voor het aangeven van grenzen. Mensen terecht wijzen. Niet over mij heen laten lopen en van mijzelf afbijten. Het aangeven van mijn grenzen resulteerde ook in ruzie en het verliezen van vriendschappen. Dit is pijnlijk maar hoort ook bij transformatie. Ik moet het uit mijn tenen halen. Hardop uitspreken dat ik het ergens niet mee eens bent vind ik moeilijk. Ik glij altijd mee in begrip voor een ander. Door mijn achtergrond in social work heb ik altijd begrip voor een ander en zijn achtergrond. Ik analyseer en begrijp iemand, hierna zet ik vaak mijn eigen belangen en gevoelens opzij. Dit jaar ben ik voor mijzelf opgekomen, dat is winst maar ook een verlies.

 

Natuurlijk waren er nog veel meer highs en lows. Hieronder nog een kort lijstje van de meest belangrijke gebeurtenissen van 2018.

🔮 Veel fijne dates met vriendinnen
⚡️Ik confronteerde copycats met hun daden (wat voor mij heel stoer is)
🔮 Ik zette mijn eigen business weer op poten en kon er direct van leven
⚡️Amy was een paar nachten kwijt
🔮 Ik deed een training in sociaal ondernemerschap 
⚡️Slechts één relatie breakdown
🔮 Ik ging naar Pumarosa, de Parade, Boothstock & Toffler. 
⚡️ Ik viel 6 kilo af en kwam er 7 bij (ok, 10)
🔮 Ik legde 8 weken lang tarotkaarten bij de tentoonstelling HOST van MAMA
⚡️Afgewezen op verschillende sollicitaties (of hoorde er niets van)
🔮 Ik deed vrijwilligerswerk als dialoogleider bij Veerkrachtige Gemeenschap wat ik ontzettend tof vond
🔮 Meegewerkt aan een documentaire over hekserij 
🔮 Organiseerde succesvol workshops voor een crowdfundingcampagne waaronder Yoga op het SS Rotterdam en de Moonlight Night Run
⚡️ Hevige ruzie gehad met mijn broertje (zie puntje ‘grenzen aangeven’)
🔮 Interviews met Metro, chicksandthecitypodcasts en AD Magazine
🔮 Veel yoga en sport gedaan met OneFit en vond eindelijk mijn ‘sport’
🔮 Eerste Schaduwwerk Rituelen gehouden met succes

Ik wens je een waanzinnig mooi 2019!

-x-

Atropa 
Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

Meer Urban Witches ontmoeten? Meld je dan aan voor onze online coven.

Verder lezen..