Gratis volle maan meditatie, tips + inspiratie in je mailbox

Heksen en de maan

Wil je beginnen met hekserij of maanmagie? Ontvang gratis de Volle Maan Meditatie bij inschrijving voor mijn nieuwsbrief.

Heksen en de maan, ze zijn onafscheidelijk. Je ziet haar overal in de heksengemeenschap. Maar waarom? De maan hoort niet specifiek en enkel bij een bepaalde religie of spirituele stroming. Toch zie je haar vaak bij heksen en dat heeft meerdere redenen.

Zo zijn de maanfases zijn vrijwel gelijk aan de menstruatiecyclus van de vrouw oftewel haar ‘maanstonden’. 

Heksen verrichten hun magisch werk vaak in de nacht, onder het toeziend oog van de maan (dit heeft te maken met het feit dat hekserij ooit strafbaar was, in sommige landen is dat nog steeds zo). 

Vrouwen, maar ook mannen en kinderen die in vroegere tijdenbeschuldigd werden van hekserij, zouden samenkomen onder de volle maan volgens ooggetuigen. Deze maanviering wordt een esbat genoemd.

Gratis volle maan meditatie

Van nature verbonden aan de maan

Gratis volle maan meditatie

Wist je dat de maan gebruikt kan worden als een klok? Vrouwen met kennis van de natuur konden deze klok lezen en gebruiken voor begeleiding tijdens hun menstruatie.

Heksen worden gezien als de gevers en nemers van het leven, veel heksen waren bijvoorbeeld vroedvrouw of kruidenvrouw. Men ging naar hen toe wanneer het leven werd gegeven of genomen. Hierbij werd er gebruik gemaakt van kruiden, denk maar aan gif(t) zoals belladonna. De maan heeft invloed op de groei van kruiden, planten en de getijden.

De maan is belangrijk bij de astronomische bewegingen. Veel heksen lazen de toekomst af door naar de bewegingen aan de donkere hemel te kijken. De maan en de zon zijn de gemakkelijkste banen om ons leven rond te plannen, denk hierbij aan de 24 uur van de zon en de 28-29 dagen van de maan(d).

Zelf ervaren? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de gratis Volle Maan Meditatie.

Magie in je inbox

Als je je inschrijft voor mijn inspiratie + tips en kun je gratis mijn volle maan meditatie downloaden. Ik verstuur gemiddeld 1-2 per maand een nieuwsbrief.