Ontdek de

mythologie van Rotterdam

Ken je de Rottenimf en de Maasgod? Remus en Romulus zijn wereldwijd bekend als de mythologische stichters van Rome. Maar wie zijn de mythologische ouders van Rotterdam? Schrijfster Amanda Wams dook in het verleden van de Maasstad en ontdekte de Rottenimf en de Maasgod. Ze reconstrueerde deze mythe van Rotterdam en maakte er een boekje over.

Bestellen? Meer info via soulandsociety.nl

De Rottenimf

& de Maasgod

‘Als ik vertel dat we onze eigen lokale goden hebben, kijkt iedereen mij verbaasd aan, vrijwel niemand is op de hoogte van het bestaan.’, vertelt Wams. ‘Ik verdiep mij al meer dan 20 jaar in rituelen, magie en mythologie, maar toen ik op deze twee figuren stuitte in het Stadsarchief Rotterdam wist ik dat ik iets heel bijzonders in handen had.”

Volgens Amanda Wams is het helemaal niet vreemd dat weinig mensen de nimf en de god kennen. “Vroeger stonden ze wel afgebeeld op de Delftsche Poort, een stadspoort, werden ze bezongen in de jubelpoëzie van Dirk Smits of afgebeeld op een erehaag speciaal ontworpen voor de komst van Napoleon. Maar dat is allemaal wel heel lang geleden. Rotterdam staat bekend als een stad van hard werken, heipalen en havens, maar ik wil hiermee ook laten zien dat de stad een zachtere en mysterieuze kant heeft, die kant zien we niet vaak, aldus de auteur.

Lees hier een fragment.

Verkoop punten:

De Rottenimf & de Maasgod is voor € 12,50 ook te koop bij: 

Café de Schouw, Witte de Withstraat 80, Rotterdam
Boekhandel Snoek, Meent 126, Rotterdam
Van Der Vlies En Koers, William Boothlaan 13A, Rotterdam
Heleens Geschenken voor lichaam en geest, Hoogstraat 166, Vlaardingen
de Rottenimf en de Maasgod
de Rottenimf en de Maasgod
de Rottenimf en de Maasgod

Het boek

De Rottenimf en de Maasgod is uitgegeven op A5 formaat in een softcover en heeft 82 pagina’s en bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  • Voorwoord
  • Goden en godinnen van eigen bodem; een beschrijving van de goden en godinnen van eigen bodem inclusief een korte geschiedenis
  • Een dam in de Rotta; de mythe over de Rottenimf en de Maasgod.
  • De stroomgoden van Rotterdam; dit hoofdstuk beschrijft de persoonlijkheden, eigenschappen, heerschappij en correspondenties zoals de flora, fauna, jaargetijden, sterrenbeelden etc. die bij de Rottenimf en de Maasgod horen.
  • Rituelen, offers en gewijde plekken; welke rituelen kun je doen en hoe werk je met de Rottenimf en de Maasgod? Dit hoofdstuk beschrijft bijzondere plekken gewijd aan de riviergoden als wel offers die je aan hen kan brengen.
  • Brokstukken en puzzelstukken; kunsthistorische beschrijving van de brokstukken en puzzelstukken die bijgedragen hebben aan de reconstructie van de stadsmythologie van Rotterdam.
  • Dankwoord

€ 12,50 + € 4,10 verzendkosten (alleen via PostNL)

ISBN: 9789090348865 | softcover | 82 pagina’s | € 12,50

Bestellen? Meer info via soulandsociety.nl

Wil je meerdere boeken bestellen voor je winkel? Stuur dan een mailtje. Bespaar hiermee op verzendkosten of ontvang de informatie over inkoop.

Over de auteur

Amanda Wams

Amanda Wams (1985) studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming, aan de Hogeschool Rotterdam en verdiept zich ruim 20 jaar in hekserij, mythologie en westerse spiritualiteit. Ze leidt het platform Urban Witches Rotterdam en organiseert culturele evenementen en maatschappelijke projecten.

Deze publicatie is tot stand gekomen met ondersteuning van 750 jaar Dam in de Rotte.

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.