De 17 grootste lessen die ik leerde in 2017

curators:

presenting from:

opening hours:

price:

Het was een jaar van hobbels en bobbels. Dit waren mijn grootste lessen en veranderingen in 2017.

Being my own Aphrodite

In Nederland wordt dit idee niet écht omarmd. Het zou egoïstisch zijn. Of zelfzuchtig. In ons calvinistische denken is alles wat naar zelfliefde riekt per definitie al een zonde. Terwijl het goed is om voor je lichaam en geest te zorgen. Tijd te maken voor geestelijke ontspanning, jezelf te verwennen en dat luxueuze maanbad te nemen vol kruiden, zoete geuren, kaarslicht met een kop kamillethee.

Cutting cords

Bewust afstand nemen van emotionele vampieren die je leegzuigen. Soms verliezen we dierbaren in ons leven, niet met de dood maar met leven. De band emotioneel doorsnijden werkt dan bevrijdend. Om te voorkomen dat je met hen mee glijdt de donkerte in. Om te voorkomen dat vriendschappen sterven. Om jezelf en de ander te beschermen.

Make a plan

Plannen maken vond ik voor sufferds. Nu ik mijzelf beter ken en weet dat ik wél een ruggengraat heb, maak ik een plan als ik nieuwe gewoontes ontwikkel. Ik moet een plan en structuur hebben. Meer to-do-lijstjes, boodschappenlijstjes, van te voren klaargemaakte lunches en duidelijke afspraken. Niet omdat het moet, maar omdat er een diep verlangen ligt. Hoe je dit doet leer je tijdens de New Moon Intention Challenge. Dit is mijn SLAYLIST van 2018.

Sleep Cycle

Ondertussen probeer ik bijtijds ‘af te klikken’. Weg met mijn iPhone en social media, maar écht de verbinding voelen met wat ik aan doen ben; mijn zwarte katten kroelen of een goed boek lezen. Maar wat ik ook doe.. ik ben altijd heel slecht in wakker worden,

Sleep Cycle is een app die mij helpt en voor mij werkt. Ik word eerder en makkelijker wakker. 1-0 voor productiviteit.

Mediteren bij de baas

Een van mijn werkplekken heeft een meditatieruimte. Nu gebruik ik die in de pauze in plaats van een boterham te eten achter mijn computer. Geen compromissen meer sluiten. Creatief gezien houd ik altijd veel rekening met de wensen van mijn klanten en opdrachtgevers. Ik ben er mee gestopt. Geen aanpassingen meer of iets laten uitvoeren vanuit andermans visie. Nu stroomt het.

Mijn eigen visie gaan uitvoeren

Stadshekserij vind ik fantastisch. Je gaat bij mij geen 1001 pastelkleurtjes en fluffy-bunnies vinden. Ook als de gevestigde orde het er niet mee eens is.

Falen

Ik faal iedere dag. En ik laat het los.

Vers en veel

Ik ben weer gaan koken. Langzaam ben ik weer terug aan het keren naar een gezond en heilzaam voedingspatroon. Ik ben 32 jaar, het is tijd. Mijn Bio-Aan-Huis pakketje helpt daar geweldig bij.

Veel massages nemen

Ik heb het geluk dat mijn liefste vriendin masseuse is. Ze oefent haar nieuwe massages op mij en ik help haar met het maken van kaartjes, flyers en website. BEST. DEAL. EVER.

Onrechtvaardigheid is een hydra

Een meerkoppig beest wat zich in alle lagen van de bevolking schuilhoudt. Ik leer hier mee omgaan, maar het wordt mij steeds duidelijker hoe ik hem ga ‘slayen’.

Deep learning and teaching

Ik heb een cursus mythologie en magie in de middeleeuwen gevolgd én in een ‘coven’ gestudeerd. Ik weet inmiddels dat zelfstudie voor mij het beste werkt. Maar ik heb vooral geleerd van de mooiste witches die ik ‘live’ tegenkwam en waarmee ik magische vriendschappen heb gesloten. Ik heb ook geleerd beter les te geven, hier wil ik in gaan excelleren.

Veerkracht

Ik heb geleerd dat ik meer kan ik dacht. Ik ben sterker dan ik dacht. Dit dank ik ook aan mijn witchy BBF’s en mijn geliefde.

Brujas in Baskenland

Ik heb geleerd dat ik mij op vakantie volledig kan onderdompelen in hekserij. Niet alleen door te lezen maar door vanuit hekserij een cultuur te leren kennen zoals ik in Baskenland en Asturië deed.

Hekserij is overal

Nu ik mijn eigen visie op hekserij heel duidelijk heb ontwikkelt zie ik overal hekserij; op de kruispunten, in musea, op mijn stoep en vooral in mijzelf.

Reflectie heeft tijd nodig

Terugkijken en leren van het afgelopen jaar doe je niet in 2 weken maar in een hele periode (in mijn geval van samhain tot yule). Ik nam de tijd en forceerde niets.

Maanbaden zijn heilig

Iedere nieuwe maan neem ik mijn maanbad. Een heilig ritueel waarin in ik mij schoonscrub voor de nieuwe periode. Je leert hierover bij de New Moon Intention Challenge. Deze baden zijn non-negotiable.

Wat zijn jouw grootste lessen van 2017?

Happy 2018, Witches!

x-Atropa

Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.