Dagelijkse ochtendrituelen voor stadsheksen

Wakker worden is voor mij best een opgave. Ik ben nooit een ochtendmens geweest, als kind niet, nu niet. Toch helpt mijn avondritueel mij bij het op te staan.

Als ik wakker wordt doe ik het volgende; mij nog eens omdraaien. Snoozen, de dekens nog een keer over mij heen gooien, weer omdraaien. Het kan mij niet lang genoeg duren. Om het mijzelf wat makkelijker te maken heb ik een ochtendritueel gecreëerd op basis van de Keystone-gewoonten die ik eerder beschreef. Een Keystone-gewoonte zorgt ervoor dat er makkelijker kleinere goede gewoontes volgen.

Kamillewater voor droge ogen

Door mijn avondritueel, is mijn ochtendritueel gewoon weg makkelijker. Als ik wakker word schrijf ik eventueel dromen of ideeën op in mijn sterrenboekje om daarna de dag te beginnen. Na het opstaan was ik mijn gezicht met kamillewater. Mijn, van nature, droge huid kan wel een opfrisser gebruiken na een nacht slapen. Door mijn lenzen heb ik vaak droge ogen. Kamillewater verzacht ze. Ik gebruik hiervoor een recept van de Groene Os. 

Kamillewater is niet alleen goed voor mijn ogen maar ook voor mijn huid. Het recept van de Groene Os is simpel; water koken en een aftreksel maken. Ik maak zelf vaak minder dan in het beschreven recept; 2-4 theelepels kamille op ca. 100 ml water. Ik doe ca. 3 dagen met deze hoeveelheid. Voor het kamillewater gebruik ik een glazen spraybottle met een sigil van het alziend oog erop. In de fles zit een kleine heldere bergkristal voor beter zicht (ik ben kippig). Hierna drink een groot glas water en doe mijn lenzen in en ga naar beneden in mijn sportkleding.

Nepvogels en yoga

In de winter, zoals nu, mis ik het geluid van vogeltjes. Daarom luister ik in de ochtend naar een playlist met natuurgeluiden, soms naar donderstorm en soms naar vogeltjes. In de zomer zet ik gewoon lekker de deur open en hoor ik ze ‘live’. Het liefste drink ik in de ochtend kruidenthee. Dit is vaak kamille of mijn eigen kruidenmengsel van kamille, lavendel en vlierbloesem. De thee, mijn waterfles en een stuk fruit neem ik mee naar mijn werkkamer. Op mijn werkkamer bereid ik mijn dag voor.

In mijn A4 notitieboekje maak ik mijn Demon-to-do lijstje. Dat werkt zo: ik schrijf al mijn to-do’s op en waarschijnlijk zit daar een kutklusje bij zoals een vervelend telefoontje waar niemand op zit te wachten of gewoon de simpele taak van waterstanden doorgeven. Die taken hebben prioriteit, niet omdat ze urgent zijn maar omdat ik het liefste meteen de vervelende dingen heb gedaan. Hierna heb ik geen last meer van hun energie. Ik wil niet de hele dag aanhikken tegen een taak wat misschien maar 5 minuten kost (zoals waterstanden doorgeven) of iets waar ik gewoon geen trek in heb. Hierdoor ‘clear’ ik meteen de dag van vervelende energie en kunnen de leuke dingen beginnen.

Tarot voor inzicht

Na het maken van mijn lijstjes trek ik een dagkaart. Ik gebruik de tarotkaart als advies, reminder of inzicht. Iets waar ik die dag op kan letten. Deze ochtend trok ik The Crone van mijn Slutist Tarot, die normaal gesproken wordt aangeduid als de Kluizenaar. The Crone heeft direct een goed advies: ze houdt niet van materialisme of de drama van alledag. Ze trekt geen shit en heeft geen geduld voor emotionele vampieren. Ze is liever alleen. Gebruik de rust om focus te leggen op wat je graag wilt en vraag jezelf af wat je tegen houd in het bereiken van je doelen. Wat mij betreft een prima advies om de dag mee te beginnen.

Na het maken van mijn lijstjes trek in mijn sportschoenen aan en ga ik naar de yoga (I love yin) of hardlopen.

Heksenfles + Superpower meditatie

Omdat ik het komend jaar wat wil afvallen heb ik mijn waterfles een extra magische touch gegeven. Dat water goed voor je is en afvallen bevordert is wel bekend. Aan mijn waterfles heb ik 3 bedeltjes gehangen; een heldere bergkristal voor een koel hoofd die niet gaat stressen en stress-eten, een yin yang voor balans in mijn energie en een pentagram omdat niet te vergeten dat alle kracht en discipline in mijzelf zit. Aan de fles zitten ook twee touwtjes met knopen erin. Iedere knoop symboliseert een intentie. Een voorbeeld van een intentie is; ik drink het water uit de fles en verlies mijn kilo’s moeiteloos. Ook overweeg ik om nog een sigil voor een slank figuur erop te tekenen. Ik probeer mijn waterfles van 625 ml in de eerste 2,5 uur van dag leeg te drinken.

Op de dagen dat ik geen yoga doe, doe ik mijn Superpower Meditatie. We hebben allemaal onze superpowers. Op welke plaats in je lichaam ontvang je informatie (of tachyons) en via welke plek zend je dingen uit? Mijn superpower zit in mijn tweede (sacraal) chakra en de meest gevoelige potentie in mijn zonnevlecht. Met mijn meditatie zet ik mijn chakra’s open en versterk ik mijn energie.

Na de yoga of hardlopen begint mijn dag en versla ik de eerste demonen op mijn lijstje. Heb jij nog tips voor een magisch ochtendritueel? Laat je ideeën achter in de comments.

Happy Mornings!

x

𓆙 Atropa 𓁼❊𓁼
Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

P.S. de Superpower Meditatie zit ook in de Big Witch Energy Class die start in januari!

Verder lezen..