Dagelijkse magische gewoontes en avondrituelen voor spirituele stadsheksen

curators:

presenting from:

opening hours:

price:

De hindoes en veel yogi’s hebben een spirituele beoefening die zij sadhana noemen. Sadhana is Sanskriet voor ‘middel om iets te bereiken’ en bestaat vaak uit allerlei meditaties en rituelen om een bepaald spiritueel niveau te bereiken. Hiermee wordt er gewerkt aan de geest- en levenshouding die past bij yoga.

Natuurlijk hebben heksen ook een vorm sadhana, echter kon ik geen passend woord vinden wat vergelijkbaar is met sadhana. Een van mijn favoriete gewoontes is mijn ochtend- en avondritueel. Maar wat heeft een avondritueel nu te maken met hekserij? Hekserij heeft voor mij te maken met het beheersen en versterken van je eigen energie d.m.v. de natuur en magie. Mijn avondritueel staat dan ook bol van geneeskrachtige kruiden, edelstenen en het beheersen van mijn energie. Mijn energie kan weleens alle kanten opvliegen; heel hoog tot laag. Door mijn rituelen breng ik mijn energie in balans en daarom is mijn avondritueel gebaseerd op het idee van Keystone-gewoonten.

Keystone-gewoonten

Keystone-gewoonten zijn kleine aanpassingen in je dagelijkse routine die zorgen voor een groot effect. Het werkt zo; een nieuwe kleine gewoonte zorgt voor een waterval aan andere goede gewoonten die weer leiden tot positieve gedragsverandering en vooral een leuker en makkelijker leven. Een kleine Keystone-gewoonte kost veel minder moeite dan meteen hele grote verandering te realiseren.

Als je graag grote doelen zet of nieuwe gewoontes wilt aanleren, denk er dan eens aan om eerst met een keystone-gewoonte te beginnen. Als je jezelf eenmaal een keystone-gewoonte hebt aangeleerd, zul je merken dat je makkelijker en natuurlijker naar je grotere doel kunt werken. Je hoeft met minder verandering te dealen en een kleinere inspanning te doen.

Een van mijn Keystone-gewoontes is mijn avondritueel want weer leidt tot een ontspannen ochtendritueel. Veel sadhana’s hebben de focus op de ochtend. Persoonlijk zit ik vaak hoger in mijn energie in de avond dan in de ochtend. Ik heb moeite met vroeg opstaan terwijl ik in de avond en nacht nog bergen kan verzetten. Mijn avondritueel is gericht om mijn ochtend zo makkelijk mogelijk te maken.

Voorbereiden van de ochtend; water en kruiden

Voordat ik de lichten uitdoe en mijn telefoon op slaapstand zet, zorg ik ervoor dat beneden alles klaar staat voor de ochtend. Ik vul de waterkoker met water voor kruidenthee, vul mijn waterfles met water, kruiden en/of citroen (afhankelijk waar ik zin in heb) en zet deze buiten de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kan komen. Ik veeg het aanrecht af en leg op de eettafel mijn ochtendritueel spullen klaar; mijn tarotkaarten, A4 notitieblok en mijn sterrenboekje. Ik heb meerdere notitieboekjes die ik gebruik. Mijn A4-blok is een ringband die ik gebruik voor de dagelijkse dingen; demon-to-do-lijstje, boodschappen, reminders, aantekeningen en ideeën voor Urban Witches Rotterdam. Mijn sterrenboekje gebruik ik mee als een Book of Shadows; hierin schrijf ik de betekenis van mijn tarotkaarten op, dromen, spreuken en ander magisch werk. Voordat ik ga slapen schrijf ik in mijn A4-blok alvast wat reminders op zoals taken die ik nog moet doen of boodschappen die ik niet moet vergeten te halen. Mijn sterrenboekje neem ik mee naar bed.

Geen zwarte hoed maar wel mode magie

Het klaarleggen van mijn kleren voor de volgende dag is al een magische daad op zich. Geen uren meer twijfelen over wat ik aan wil, het scheelt mij zeeën van tijd. Daarbij vind ik het leuk om mijn kleding een magische touch te geven. Heb ik de volgende dag een acquisitie gesprek voor een nieuw project? Muntje en een amazoniet in mijn BH . Heb ik wat extra power nodig voor mijn rondje hardlopen? Dan bind ik mijn veters van te voren vast met een binding spell: kom je nest uit anders zwaait er wat! Soms kies ik voor een bepaalde kleur of symbolen in mijn sieraden voor de juiste intentie of extra kracht.

Gratitude, Gains & Goals

Hierna ga ik lekker naar boven voor het tweede deel van mijn avondritueel. Soms zet ik ontspannende muziek op om alvast in de stemming te komen of ik luister naar mijn UWR playlist op Spotify. Ik haal de dag van mijn gezicht door het te reinigen met kamille-olie uit Triora en smeer het in met teunisbloem olie. Soms doe ik mijn haar in een vlecht, maar meestal niet. Als ik klaar ben met wassen doe ik graag een kaars aan in mijn slaapkamer. Het zachte licht helpt alvast met ontspannen. Ik kruip in bed en pak mijn sterrenboekje. In het boekje schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben die dag. Vaak doe ik dat aan de hand van de 3 G’s: Gratitude, Gains and Goals. Ik maak een lijstje van de opstekers: ik heb iets verkocht uit de Vintage Witch Shop, ik heb nieuwe inschrijvingen voor de New Moon Intention Challenge of ik heb een goed gesprek gehad met een geliefde. Vervolgens schrijf ik de moeilijke dingen die ik bereikt heb; ik ben voor mijzelf opgekomen of ik ben over een angst heen gestapt. De goals zijn vaak minder doelgericht, maar gericht op gevoel: hoe heb ik mij gevoeld de afgelopen dag? Op mijn nachtkastje liggen heel veel edelstenen en kristallen, afhankelijk van hoe ik mij voel leg ik er eentje onder mijn kussen.

Lavendel heerschappij in de slaapkamer

Nu heet ik geen Thierry Baudet maar na het schrijven kom ik bij mijn favoriete onderdeel aan: LAVENDELLEN (ja, dat is een werkwoord). Op mijn nachtkastje staan mists en olies. Ik smeer lavendel (en soms kamille) olie op de binnenkant van mijn polsen, nek, derde oog, achter mijn oren en op mijn slapen. Daarna spray ik mijn kussen in met lavendelmist. De hele slaapkamer is gehuld in de geur van een warme zomerse dag in de Provence.

Op deze manier is mijn dag ritueel afgesloten en ga ik ontspannen de nacht in. Nog enkele variaties en tips:

  1. Gebruik een app zoals Calm om in slaap te vallen met een voorleesverhaaltje of geleide meditatie
  2. Probeer ook eens Sleepcycle om wakker te worden, de app houdt je slaapritmes in de gaten en wekt je op de ‘lichte’ slaap momenten
  3. Neem een heet bad met kruiden om te ontspannen, trek daarna een dikke pyjama aan met sokken om warm in te slapen
  4. Zet een uur voor je gaat slapen het raam open, je slaapt het best in frisse lucht

Heb jij nog goede tips voor een avondritueel? Of vragen? De volgende keer zal ik mijn ochtendritueel beschrijven.

Trusten,

x – Atropa
Urban Witches Rotterdam
instagram.com/urbanwitchesrotterdam

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.