Amanda

Amanda

Urban Witches Rotterdam is een plek vol stadshekserij, maanmagie en intersectioneel feminisme voor slayista’s die niet bang zijn voor hun schaduw.

Augustus – Het Weelde Leven

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr
Share on pocket
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Er gebeurt zoveel leuks om te delen. Dit is mijn Weelde Leven van Augustus 2020. Een soort fotodagboek, witchy style.

Ik geniet nog steeds van in de stad wonen. Toch merk ik dat ik mij beter voel op de camping. Het zijn in de natuur. De frisse lucht. Alles en iedereen kwatert en zingt: KOM BUITEN SPELEN. De afgelopen weken was ik veel in de natuur. In de natuur voelt het leven ongecompliceerd. Even niet rennen en vliegen maar ZIJN. Ik voel mij rustig en geaard. Ik hoef geen moeite te doen om concentratie en focus te houden. Ik ga op in het moment.

Toch ontdekte ik ook hele mooie dingen in de stad. Er groeit een Atropa Belladonna in Het Park en wat is er mooier dan een (bijna) volle maan boven de skyline van Rotterdam?

Ondanks dat het nu nog lekker weer is, voel ik de herfst met zachte passen naar binnen wandelen. Ik doe het raam weer dicht als ik ga slapen en merk dat de behoefte aan kaarsen en warme spijzen groter wordt. 

We hebben tot het laatste moment genoten van de Noordzee. Ik kan mijzelf uren vermaken met het zoeken van schelpen, veertjes en krabbenpoten. De kleuren zijn zo mooi. Ook zie je dat de duindoorn al bessen heeft. In het najaar zal ik ze plukken om er duindoorn siroop van te maken, een van mijn favoriete herfst activiteiten.

Ik plukte ook lijsterbessen om er een krans van te maken. Bijvoet en guldenroede stonden ook te schitteren, dus ook die gingen mee om thuis te drogen. Mijn hekserij stond erg in het teken van HIER en NABIJ. Meer AAN zijn met de natuur om mij heen, zoals het leren kennen van de Noordzee. Ik zag zelfs een zeehondje. Inmiddels heb ik de compact gids van ‘Zee en kust’ gekregen van mijn lief, zodat ik alle namen van schelpen kan leren kennen. De grote schelp op de foto vond ik bij de kringloop. 

Lughnasadh en de periode rondom de Maan van Hemelvuur hebben iets melancholisch. Ik merk dat er een klein verdriet sluimert in mij. Afscheid nemen van de weelde. De bloemen, het zingen van de vogels, de warme zon op mijn huid, de toegankelijke temperatuur van de zee, koud bier op het terras. Alles gaat weg.

Maar ik heb ook zin in warme wollen dekens, camping chique zonder schaamte, wat betekent dat ik in een joggingbroek rond loop. Niet constant naar buiten HOEVEN. Maar mijzelf lekker opsluiten met een rode wijn, Koos en de katten. Minder moeten en naar binnen keren.

 

De edelsteentjes haalde ik uit een draai-automaat in Middelburg. Het bracht twee liefdes samen: de jeugdherinnering waar ik altijd voor 5 Belgische franken mocht draaien op de camping van mijn opa en oma en natuurlijk edelsteentjes, die ik al sinds mijn 7e jaar verzamel.

Wil je meer? Volg dan ook mijn stories op instagram.

x

Atropa.

Verder lezen..

Opening HOST @ Showroom MAMA op 17 november 2017

Tijdens de zonnewende op 20 juni 2017 spraken zo’n 13 000 online neo-heidenen (neo-pagans) een betovering uit om Trump te stoppen. De groep heksen noemt zichzelf ‘Resistance Witches’ en opereert voornamelijk vanuit huis via Facebook en andere sociale media kanalen. Volgens de beoefenaars vragen wanhopige tijden om magische maatregelen #MagicResistance.

Read More »

Hoe maak je een nieuwe maanbad?

Mijn meest heilige ritueel is het nemen van een nieuwe maanbad. Met iedere volle en nieuwe maan laat ik de badkuip vollopen en schrob ik mijzelf klaar voor de komende periode. Maar hoe maak je nu een maanbad? Wat is het verschil tussen een nieuwe of volle maanbad? In dit

Read More »