Augustus – Het Weelde Leven

Er gebeurt zoveel leuks om te delen. Dit is mijn Weelde Leven van Augustus 2020. Een soort fotodagboek, witchy style.

Ik geniet nog steeds van in de stad wonen. Toch merk ik dat ik mij beter voel op de camping. Het zijn in de natuur. De frisse lucht. Alles en iedereen kwatert en zingt: KOM BUITEN SPELEN. De afgelopen weken was ik veel in de natuur. In de natuur voelt het leven ongecompliceerd. Even niet rennen en vliegen maar ZIJN. Ik voel mij rustig en geaard. Ik hoef geen moeite te doen om concentratie en focus te houden. Ik ga op in het moment.

Toch ontdekte ik ook hele mooie dingen in de stad. Er groeit een Atropa Belladonna in Het Park en wat is er mooier dan een (bijna) volle maan boven de skyline van Rotterdam?

Ondanks dat het nu nog lekker weer is, voel ik de herfst met zachte passen naar binnen wandelen. Ik doe het raam weer dicht als ik ga slapen en merk dat de behoefte aan kaarsen en warme spijzen groter wordt. 

We hebben tot het laatste moment genoten van de Noordzee. Ik kan mijzelf uren vermaken met het zoeken van schelpen, veertjes en krabbenpoten. De kleuren zijn zo mooi. Ook zie je dat de duindoorn al bessen heeft. In het najaar zal ik ze plukken om er duindoorn siroop van te maken, een van mijn favoriete herfst activiteiten.

Ik plukte ook lijsterbessen om er een krans van te maken. Bijvoet en guldenroede stonden ook te schitteren, dus ook die gingen mee om thuis te drogen. Mijn hekserij stond erg in het teken van HIER en NABIJ. Meer AAN zijn met de natuur om mij heen, zoals het leren kennen van de Noordzee. Ik zag zelfs een zeehondje. Inmiddels heb ik de compact gids van ‘Zee en kust’ gekregen van mijn lief, zodat ik alle namen van schelpen kan leren kennen. De grote schelp op de foto vond ik bij de kringloop. 

Lughnasadh en de periode rondom de Maan van Hemelvuur hebben iets melancholisch. Ik merk dat er een klein verdriet sluimert in mij. Afscheid nemen van de weelde. De bloemen, het zingen van de vogels, de warme zon op mijn huid, de toegankelijke temperatuur van de zee, koud bier op het terras. Alles gaat weg.

Maar ik heb ook zin in warme wollen dekens, camping chique zonder schaamte, wat betekent dat ik in een joggingbroek rond loop. Niet constant naar buiten HOEVEN. Maar mijzelf lekker opsluiten met een rode wijn, Koos en de katten. Minder moeten en naar binnen keren.

 

De edelsteentjes haalde ik uit een draai-automaat in Middelburg. Het bracht twee liefdes samen: de jeugdherinnering waar ik altijd voor 5 Belgische franken mocht draaien op de camping van mijn opa en oma en natuurlijk edelsteentjes, die ik al sinds mijn 7e jaar verzamel.

Wil je meer? Volg dan ook mijn stories op instagram.

x

Atropa.

Verder lezen..

Witchy Workshop op 26 juni 2018

Na het succes van Witches Be Like bij Adem Inn, organiseert Urban Witches Rotterdam de Witchy Workshop. Heb je weleens gehoord van stadshekserij? En zo ja, hoe bedrijf je hekserij in een metropool als Rotterdam? Is hekserij wel mee gegaan met zijn tijd? Atropa van Urban Witches Rotterdam vertelt je

Lees verder

Nieuw: Wilde Weelde Coven

Ik hoop dat je in goede gezondheid verkeerd en jij en geliefden deze crisis goed doorstaan. Corona heeft mij gek genoeg ook goed gedaan. Ik heb rust en inspiratie gevonden voor urban witches en graag maak ik jullie dan ook deelgenoot van mijn proces.  De Wilde Weelde Coven is een veilige plek

Lees verder

Tarot Readings @ Showroom MAMA vanaf 17 november 2017

Van 17 november 2017 – 2 februari 2018, iedere woensdag van 13.00 – 14.00 bij de tentoonstelling HOST van Anni Puolakka and Jaakko Pallasvuo & Tarwuk Locatie: Showroom MAMA in Witte de Withstraat 29 -31 in Rotterdam. Er is plek voor twee readings tussen 13.00 – 13.30 en 13.30 – 14.00. Reserveer

Lees verder