3 tips om met drama te dealen

curators:

presenting from:

opening hours:

price:

Gisteravond lag ik in bed.

Ik had net slecht nieuws gehad en lag nog wat heen en weer te draaien.
Ik ben met super gave dingen bezig, daar word ik heel excited van en ga er helemaal in op.
We zijn bezig een opleiding te maken, waarin je leert je mensen in contact te brengen met hun ziel, VLD in Balans komt eraan en Gamechangers Rise, een evenement voor new paradigm leaders.. begint steeds meer vorm te krijgen.

En dan krijg je opeens iets vervelends te horen en wordt je terug geslingerd in negatieve gedachten en drama’s in je hoofd.
Terwijl je ook veel leuke dingen aan het doen bent.

Drama en ander gezeur zorgen ervoor dat je weer even met je beide benen op de aarde wordt gezet.

Balen.
Tobben.
Zorgen maken.

Dit soort gedachten over Drama #1 (a.k.a. het slechte nieuws) stelt meteen ook de leuke dingen in donker perspectief.

Kan ik het wel?
Ben ik er wel klaar voor?
Vinden ze me wel leuk/slim/goed genoeg?

Zal ik wel starten met mijn de filmpjes op te nemen voor de nieuwe opleiding die we aan het maken zijn?
Moet ik niet eerst 10 kg afvallen om op camera te verschijnen? (En moet ik dan zoiets persoonlijks wel in deze blog zetten?)

Ik geef je 3 tips om met drama te dealen

Deze gedachten kunnen weer leiden tot uitstelgedrag en nog meer drama in je hoofd.
Ik steun me dan aan het volgende, een van de meeste wijze lessen die ik van Marie Forleo heb geleerd is deze:

Start Before Your Are Ready!

Je zult je nooit ergens compleet ‘klaar’ voor voelen.
Nog 3 opleidingen volgen, een coach nemen én elke gratis webinar volgen die je maar kunt vinden..
Begrijp me niet verkeerd, je moet wel een beetje weten waar je het over hebt MAAR laat je niet verlammen door het gevoel ergens niet ‘klaar’ voor te zijn.
Hét is NU tijd om te gaan. Je wordt geroepen om dat bedrijf te starten, vrijwilligerswerk te doen, een relatie aan te gaan… het leven wacht niet op je.

Vertrouw heel dik op het proces en je eigen kunnen.

Zoek inspiratie.

Omring je met mensen die verder dan jij zijn.

Ga genieten.

Voelen.

Maar vooral DOEN!

Ondertussen heb ik een strategie bedacht om drama niet al te veel invloed op mijn leven te laten hebben. Dan kun je namelijk weer door met ass-kicken!
Ik geef je 3 tips om te dealen met drama.

Tip 1: Voel je drama

Niets zo flauw om te zeggen: GET OVER IT! en dan te denken dat je problemen automatisch zijn opgelost. Nee, je moet er niet in gaan liggen rollen, maar voel eens goed wat het drama met je doet. Struisvogelpolitiek is geen oplossing, ga heads on de confrontatie aan met je gevoel.
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen emoties en stel jezelf 3 vragen:

– Waarom raakt dit mij?
– Welke emoties voel ik hierbij?
– Waar komen deze emoties vandaan?

Neem vervolgens de tijd om boos te zijn, verdriet te hebben of welke uitingsvorm je dan ook nodig hebt.. Deal ermee op je eigen manier. Doe dit tijdelijk en blijf er niet langer in hangen dan nodig is om de emotie te doorvoelen.

Tip 2: Vind een Fairy Godmother

Misschien een onorthodoxe tip maar als je zover bent dat je je emoties hebt doorvoelt en je merkt dat het nog niet voldoende is om er afstand van te kunnen nemen. Doe dan een consult bij een Fairy Godmother. Iemand die vraagt naar je te luisteren, waarbij je even je verhaal kunt doen. Iemand die tijd voor je neemt en met jou zonder de emotie durft te kijken naar het drama. Dat kan ik de vorm van een vriendin, moeder of zelfs coach of therapeut zijn. Durf een ander om hulp te vragen. Het hoeft niet lang te duren. Zorg dat diegene niet betrokken is bij het drama en oprecht naar je wilt luisteren.

Tip 3: Ga over tot actie

Ok, je bent boos, bang of bedroefd geweest. En dan? Nu is het tijd to GET OVER IT! Niets zo giftig om te blijven hangen in je eigen emoties. Kies ervoor (ja, je hebt invloed) om afstand te nemen van het drama en niet langer invloed te laten hebben op je handelen. Soms moeten daar acties uit vloeien, mensen van je Facebook afgooien of je distantiëren van het gesprek over het drama. Doe wat nodig is om niet constant bezig te zijn met het drama. Het is al gebeurd. Je kunt het niet veranderen. Je kunt ermee dealen. Kijk naar wat kunt DOEN, zoals een bijdrage leveren aan de oplossing van je probleem.

Dit waren mijn 3 tips om te dealen met drama. Ik hoop dat je er wat aan hebt maar vooral ook wat mee kunt. Laat je het me weten als je er wat mee kunt?

Urban Witches Rotterdam is nu...

Wij organiseren momenteel geen activiteiten.